Jalkapallon MM-kisat näkyvät myös jatkossa ilmaiseksi – oikeudet pysyvät Ylellä

jalkapallon MM-kisat Qatar MM-kisatahdisto MM-kisojen tähdistöjoukkue / Pallomeri.net

Yle tiedotti todellisesta ilouutisesta maanantaina, kun se kertoi näyttävänsä myös Qatarin vuoden 2022 jalkapallon MM-kisat kanavillaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että neljän vuoden päästä pelattava turnaus näkyy kaikille futisfaneille ilmaiseksi ja tarjolla on jälleen kaikki 64 ottelua.

– On todella hienoa, että saimme varmistettua maailman suosituimman urheilulajin kaikkien suomalaisten nähtäville myös, kun kuningas jalkapallon maailmanmestaruudesta seuraavan kerran pelataan. Urheilu on tunnetta ja suoria elämyksiä – yhteistä kokemusta parhaimmillaan, toteaa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila tiedotteessa.

Mainos alkaa

Neljän vuoden päästä pelattava turnaus järjestetään Qatarissa ja se on ohjelmassa poikkeuksellisesti marras-joulukuussa. Se on ensimmäinen kerta historiassa, kun MM-kisat pelataan vasta loppuvuonna.

Miesten MM-kisojen lisäksi Yle solmi FIFA:n kanssa sopimukset alle 17-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden miesten ja naisten MM-kisoista sekä beach-jalkapallon ja futsalin MM-kisoista vuosina 2019–2022.

Jo aiemmin Yle on ilmoittanut näyttävänsä kesän 2019 naisten jalkapallon MM-kisat sekä vuoden 2020 miesten jalkapallon EM-kisat, jotka järjestetään usean maan kesken.

Lähde: Yle