Jalkapallon MM-kisat: F-lohkossa harvinaista tuplamestaruutta jahtaava Saksa

Jalkapallon MM-kisat

E-lohkon tavoin myös F-lohkosta ponnistaa kisojen yksi kovimmista suosikkijoukkueista: arvokisojen vakiomenestyjä ja hallitseva maailmanmestari Saksa aloittaa urakkansa Meksikoa vastaan, ja jatkopaikkaa havittelevat myös Ruotsi ja Etelä-Korea. Jalkapallon MM-kisat pyörähtävät käyntiin 14. päivä kesäkuuta, ja Pallomeri ennakoi sitä ennen jokaisen turnauksen alkulohkon. 

Saksa

Hallitseva maailmanmestari Saksa tavoittelee Venäjällä kolmantena maana historiassa toista perättäistä maailmanmestaruutta, ja Joachim Löwin jo 12 vuoden ajan johtama joukkue on kaikin puolin valmis toteuttamaan harvinaisen tempun.

Mainos alkaa

Löw aiheutti aikaisessa vaiheessa MM-ennakkonsa julkaisseille medioille harmaita hiuksia jättämällä monissa papereissa isoon rooliin merkatun Leroy Sanén kokonaan MM-kokoonpanon ulkopuolelle, ja osoitti samalla kouriintuntuvasti sen, miten kovasta miehistöstä tässä puhutaan. Suurin osa turnauksen maista antaisi mitä vain saadakseen Sanén tasoisen pelurin joukkueeseensa, mutta Löwillä on varaa ja uskallusta jättää koviakin kavereita kokoonpanonsa ulkopuolelle.

Neljän vuoden takaisessa mestarijoukkueessa pelanneet konkarit kuten Bastian Schweinsteiger ja Philip Lahm ollaan onnistuttu korvaamaan hienosti, ja nykyinen kokoonpano onkin dynaaminen yhdistelmä kokeneita menestyjiä ja tuoreempia kasvoja.

Saksan saldo MM-kisoissa on suorastaan käsittämättömän tasainen: joukkue jäi kahdeksan parhaan ulkopuolelle viimeksi vuonna 1938, eikä mikään viittaa siihen, että putki katkeaisi Venäjälläkään. Kyseessä on Brasilian rinnalla kisojen suurin suosikki, mutta kummankaan ei kannata alkulohkoissaan kompuroida: jos toinen näistä maista jää lohkossaan kakkoseksi, saattavat turnauksen suurimmat suosikit kohdata jo neljännesvälierissä.

Meksiko

Vuodesta 2015 maajoukkuetta valmentanut Juan Carlos Osorio johdattaa Venäjälle mielenkiintoisen ryhmän, jonka voi olettaa muodostuvan yhdeksi turnauksen viihdyttävimmistä joukkueista. Osorio peluuttaa hyökkäävää jalkapalloa, ja pelaajiston laatu riittää toteuttamaan sitä hyvillä tuloksilla.

Panostus hyökkäykseen näkyy siinä, ettei toiminta puolustuksessa ole aivan samalla tasolla, joten maalirikkaita otteluita saattaa Meksikolla olla näissä kisoissa luvassa. Kuusissa perättäisissä kisoissa neljännesvälierissä tippuneen El Trin matka näyttäisi viettävän jälleen kohti saman suuntaista kohtaloa: alkulohkossa tarjolla olisi kakkospaikkaa Saksan jälkeen, mutta tämä tarkoittaisi pudotuspeliavaukseen todennäköisesti vastaan Brasiliaa, jota vastaan horjuva puolustus tulisi olemaan isoissa ongelmissa.

Ruotsi

Ruotsin maajoukkue on nyt siirtynyt lopullisesti Zlatan Ibrahimovicin jälkeiseen aikaan, mutta Venäjälle tiensä jatkokarsinnoista Italian kustannuksella taistellut kokoonpano on silti iäkäs ja täynnä pelaajia, joille kesän MM-turnaus toimii maajoukkueuran huipennuksena.

Nuoremmasta kaartista Leipzigin Emil Forsberg on isossa roolissa hyökkäyspäässä, kun taas kärkimiehen Ola Toivonen ja Marcus Berg edustavat kokenutta kaartia. Valmentaja Janne Andersson luottaa nykyään harvinasemmaksi käyneeseen 4-4-2 -systeemiin ja on saanut joukkueensa pelaamaan tiiviinä pakettina.

Jo paikka MM-turnaukseen palautti ruotsalaisen jalkapalloväen uskon maajoukkueeseen, ja taatusti loppun asti taisteleva joukkue pääsee melko paineettomasta tilasta jahtaamaan mahdollisuuksien rajoissa olevaa pudotuspelipaikkaa.

Etelä-Korea

Vuoden 2002 kotikisojensa superyllättäjä Etelä-Korea saa joukkoihinsa yhden ison luokan tähden Tottenhamin Son Heung-Minin muodossa, mutta 25-vuotiaan keskikenttäpelaajan takana on hiljaisempaa. Kärjessä Salzburgin Hwang Hee-chanin pitäisi onnistua taitojensa ylärajoille, jotta tarvittava määrä maaleja syntyisi.

Valmentaja Shin Tae-yong on pyöritellyt vuoden pestinsä aikana peliformaatiotaan useampaankin suuntaan, ja joukkue on melkoisessa murrostilassa Venäjälle lähdettäessä. Yllätyspaketeiksi MM-historiassa muodostuneita joukkueita yhdistää tiivis yhteispeli, ja onkin hyvin kyseenalaista, kerkeääkö Shin joukkueensa sellaiseen virittää. Pudotuspelipaikka olisi kovan luokan yllätys.

Pallomeri.net tarjoaa jalkapallon MM-kisat -osion, josta löydät muun muassa kaikkien MM-joukkueiden kokoonpanot sekä otteluohjelman! Lue lisää TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tsekkaa myös:

Futiksen MM-kisat 2018: Lohkot

Futiksen MM-kisat 2018 – otteluohjelma & aikataulut

Jalkapallon MM-kisojen viralliset nettisivut