fbpx

Jalkapallon MM-kisat 2022 – otteluohjelma, joukkueet ja lohkot

Jalkapallon MM-kisat 2022 pelataan Qatarissa. Turnaus pelataankin historiallisesti vasta marras-joulukuussa, joten ajankohta on todellakin poikkeava. MM-turnaus on kerännyt poikkeuksellisen paljon kritiikkiä jo vuosia etukäteen, sillä Qatarin ihmisoikeusrikkomukset ovat aiheuttaneet jopa boikottiuhkaa.

Mikäli mietit, että mistäköhän tuo ”MM jalkapallo 2022 otteluohjelma” mahtaa löytyä, niin tässä sinulle on nyt vastaus. Tästä paketista löydät kaikki turnauksen aikataulut, otteluohjelman sekä mahdolliset Suomen pelit.

Unohtamatta tietenkään kaikkia tuoreimpia uutisia liittyen MM-kisoihin! Osiosta löydät myös kokoonpanot, maaleihin ja komeimpiin tapahtumiin liittyvät uutiset ja videot.

Lohkot

Ennen kuin MM-futis 2022 -lohkot ovat selvillä, niin edessä on karsinnat, joissa ratkaistaan kisoihin selviävät joukkueet.

MM-karsintalohkot eivät ole vielä arvottu, mutta ne päivitetään tähän sivulle välittömästi, kun ne ovat selvillä.

Uutiset

[vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”6″ style=”pagination” items_per_page=”3″ item=”5770653″ grid_id=”vc_gid:1595500565011-efb088c5-6ad7-9″ taxonomies=”6471″]

Jalkapallon MM-kisat 2022 – otteluohjelma

MM 2022 otteluohjelma ei ole vielä selvillä, koska karsinnatkaan eivät ole käynnistyneet.

Tähän päivitetään välittömästi sekä karsintojen että MM-kisojen otteluohjelma, kun ne ovat selvillä, joten pysyt perillä, miten Huuhkajat nähdään viheriön puolella.

MM-statistiikka

  • Eniten jalkapallon maailmanmestaruuksia on Brasilialla (5 kappaletta).
  • Tämän jälkeen eniten ovat voittaneet Saksa ja Italia (4 kappaletta).
  • Eniten mitaleja on kerännyt Saksa (12 kappaletta).
  • Hallitseva maailmanmestari on Ranska, joka kaatoi vuoden 2018 MM-finaalissa Kroatian 4-2.
  • Suomi ei ole koskaan selvinnyt mukaan MM-kisoihin.

Missä pelataan? – pelipaikat ja stadionit

Qatar joutui käytännössä rakentamaan kaikki stadionit maahan kisoja varten, jotta Fifan kriteerit pelipaikoista täyttyvät. Hurjasti kritiikkiä keränneet rakennusurakat ovat vaatineet useamman ihmishengen, sillä työntekijöiden olosuhteet ovat olleet ajoittain jopa järkyttävät.

Stadionit kuitenkin nousevat yksi toisensa perään, vaikka negatiivinen sävy on jatkuvasti turnauksen yllä.

Uudet pelipaikat takaavat sen, että ainakin faneilla on miellyttävät olosuhteet katsoa pelejä, minkä lisäksi stadionit sijaitsevat todella lähellä toisiaan, joten kahdenkin ottelun katsominen samana päivänä on mahdollista.

MM-kisojen stadionit

Lusail – kapasiteetti 86 250

Al Bayt Stadium – kapasiteetti 60 000

Al Rayyan Stadium – kapasiteetti 44 740

Al Janoub Stadium – kapasiteetti 40 000

Education City Stadium – kapasiteetti 45 350

Khalifa International Stadium – kapasiteetti 40 000

Ras Abu Aboud Stadium – kapasiteetti 40 000

Al Thumama Stadium – kapasiteetti 40 000

MM-kisojen tuomarit

Jalkapallon MM-kisojen tuomarit tullaan nimeämään lähempänä turnausta, jolloin löydät jokaisen oikeudenjakajan tästä osiosta.

Ilmainen live stream

MM 2022 -turnaukseen ei tarvitse etsiä live stream -palvelua, sillä kaikki ottelut näkyvät ilmaiseksi Ylen sekä Yle Areenan kautta. Laadukkaasti toteutetut lähetykset ja asiantuntevat studiolähetykset tarjoavat maailmanluokan elämyksen futisfaneille.

MM-kisojen televisiointi

Kuten yläpuolella jo sivuttiin aihetta, niin MM-kisojen tv-oikeudet ovat Yleisradion omistuksessa. Näin ollen vuoden 2022 MM-jalkapallo -turnauksen kaikki ottelut ovat nähtävillä ilmaiseksi.

TV:n kautta ottelut näkyvät Ylen kanavilta, kun taas vastaavasti internetissä kamppailut näkyvät Yle Areenan kautta. Kaikki ottelut tulevat lisäksi suomen- ja ruotsinkielisellä selostuksella. Ylen lähetykset ovat keränneet paljon positiivista palautetta vuosien aikana eikä ihme, sillä panostuksia on tehty, jotta neljän vuoden välein pelattava arvoturnaus tuodaan futisfaneille mahdollisimman hyvällä elämyksellä.