Mikä maa voittaa jalkapallon maailmanmestaruuden vuonna 2022?

Iranin MTV Jalkapallon MM-kisat Fifa Saudi-Arabian
Kuva: Getty Images

Jalkapallon maailmanmestaruudesta taistellaan tänä vuonna Qatarissa, joka isännöi maailman suurinta urheilutapahtumaa marras-joulukuussa.

Neljän vuoden välein järjestettävät MM-kisat ovat turnaus, jonka jokainen pelaaja unelmoi voittavansa. Se on kuitenkin äärimmäisen vaikeaa, koska saumoja tulee niin vähän uran aikana. Esimerkiksi historian parhaimpiin pelaajiin lukeutuvat Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi jahtaavat edelleen MM-kultaa. Nyt kaksikolla on todennäköisesti viimeinen mahdollisuus saavuttaa maajoukkueessa se suurin ja kaunein palkinto.

Messin johtama Argentiina on kiistatta turnauksen suurimpia suosikkejakin, sillä esimerkiksi Coolbetilla maan MM-kullan kerroin on toiseksi pienin, 6.40. Ennakkoon suurin mestarisuosikki on Brasilia, jonka kerroin voitosta on 4.75.

Taistelu mestaruudesta tulee olemaan kuitenkin harvinaisen tiukkaa, sillä hyviä ehdokkaita on jonoksi asti. Euroopasta kovimmat jengit ovat Ranska, Espanja ja Englanti. Mutta eihän listasta sovi unohtaa myöskään Saksaa, Hollantia, Portugalia ja Belgiaa.

Kun tiedetään, miten suuria yllätyksiä yksittäisessä ottelussa voi käydä, niin luvassa on mielenkiintoinen turnaus. Neljä vuotta sitten kisojen tarina oli Kroatian finaalipaikka. Miten käy tänä vuonna?

Mitkä maat pelaavat MM-finaalissa?

Coolbetin kertoimien valossa todennäköisin finaalipari on Brasilia-Ranska. Tästä kerroin on kuitenkin hulppea 17.00, joten se kertonee sen, että kuinka vaikeaa on ennakoida päätyyn asti meneviä joukkueita.

Kahden suurimman mestarisuosikin välinen finaali vaatisi melko omituisia tuloksia jo alkulohkovaiheessa. Coolbetin kerroin Argentiina-Brasilia-finaalille on peräti 56.00.

Jalkapallon MM-finaalissa nähdään kertoimien valossa siis todennäköisemmin Brasilia. Tämän jälkeen lähes samalla viivalla ovat Argentiina, Ranska, Englanti ja Espanja.

Finaali on ohjelmassa sunnuntaina 18. joulukuuta klo 17:00.