Näiltä pelaajilta sopii odottaa läpimurtoa jalkapallon EM-kisoissa

Näiltä pelaajilta sopii odottaa läpimurtoa jalkapallon EM-kisoissa

Jalkapallon EM-kisoissa tullaan näkemään varmasti jälleen ensi kesänä useamman uuden tähden esiinmarssi, mikä nostaa samalla pelaajien markkinahinnan pilviin.

Arvokisat ovat aina pelaajille mahtava näyteikkuna, joka samalla tarkoittaa sitä, että kisojen jälkeen useampi turnauksessa loistanut pelaaja vaihtaa maisemaa. Näitä esimerkkejä on nähtävissä poikkeuksetta jokaisen turnauksen jälkeen. Hyvänä esimerkkina viime vuosilta on James Rodriguez, joka pelasi unelmien MM-kisat, mikä johti lopulta siirtoon Monacosta Real Madridiin. Myös pelaajan hinta nousi pilviin, sillä Real maksoi kolumbialaisesta aikanaan arviolta 80 miljoonaa euroa.

Myös ensi kesän EM-kisoissa tullaan varmasti näkemään sankaritarinoita, kun joku hieman tuntemattomampi pelaaja pelaa itsensä koko maailman tietoisuuteen. Tai sitten jostain kovan luokan pelaajasta tulee todellinen supertähti, jonka hinta nousee yli 100 miljoonaan euroon.

Tähän alle on listattu pelaajia, joilta sopii odottaa mahtavia otteita, jotka saattavat lopulta poikia siirron vielä suurempiin ympyröihin.

Jalkapallon EM-kisojen mahdollisia läpimurtopelaajia

Jadon Sancho

Jadon Sanchon läpimurto on jo seurajoukkueessa nähty, joten aivan normaalista läpimurrosta ei tässä yhteydessä voida puhua. Dortmundissa huimaa jälkeä takonut Sancho on jo nyt isompien seurojen kiikarissa, mutta ensi kesänä siirto saa tulla ajankohtaiseksi, mikäli Sancho pelaa vastaavalla tasolla. Englannissa futiksen arvokisat ovat täysin uudenlainen näyteikkuna kuin vaikkapa Saksan Bundesliiga. Kun Sancho kuuluu Kolmen Leijonan parhaimmistoon, niin joku Valioliiga-seura saattaa lyödä sellaisen määrän kahisevaa, että siirto tulee väkisin tapahtumaan. Liverpool, Manchester United tai Manchester City? Olisiko tuossa kolmikossa taiturin uusi seura?

Glen Kamara

Myös suomalaispelaajat ovat mahdollisuuden edessä, mikä voi lopulta johta unelmasiirtoon. Suomella on haastava otteluohjelma EM-kisoissa, mutta se tarkoittaa myös huikeaa mahdollisuutta osoittaa taitonsa tähtipelaajia vastaan. Yksi suomalaispelaaja, joka saattaa iskeä itsenä futismaailman tietoisuuteen on Glen Kamara. Keskikentän ankkuri pelaa tällä hetkellä skotlantilaisen Rangersin paidassa, joten siirto isompiin ympyröihin on varmasti haaveissa. Kamara on Suomen tärkeimpiä palasia, joten onnistuminen jalkapallon EM-kisoissa johtaa väistämättä siirtoon. Tuolloin myös Rangers tulee samaan keskikenttäpelaajasta komean siirtokorvauksen.

Bruno Fernandes

25-vuotias portugalilainen oli jo viime kesänä vahvoissa siirtohuhuissa, mutta lopulta mies jäi Sportingin paitaan. Keskikenttäpelaaja on antanut jälleen syksyn aikana kovia näyttöjä osaamisestaan. On myös johtava pelaaja Portugalin maajoukkueessa, joka joutui äärimmäisen kovaan lohkoon EM-kisoissa. Jos Bruno Fernandes onnistuu näissä peleissä ja johdattaa Portugalin jatkopeleihin, niin siirtoa ei estä kisojen jälkeen enää mikään asia. Siirtyminen on jopa todennäköistä, vaikka kisat eivät odotetusti sujuisikaan. Sportingin paidassa kuitenkin toivotaan varmasti koko sydämestä Bruno Fernandesin onnistumista, koska se nostaisi miehen arvon pilviin. Voi hyvin olla, että tästä miehestä pulitetaan ensi kesänä yli 80 miljoonaa euroa.

Harry Wilson

Liverpoolissa kirjoilla oleva, mutta lainapestillä Bournemouthissa pelaava Harry Wilson on tehnyt tällä kaudella Valioliigassa kuusi maalia. Wilsonin maaleja tullaan tarvitsemaan myös kesällä, mikäli Wales haluaa mennä pitkälle. Walesilla on kaikki ainekset olla jopa kisojen musta hevonen, sillä hyökkäyshän on vahva. Wilson saa tulitukea Gareth Balelta, Aaron Ramseylta ja Daniel Jamesilta, joten laatua löytyy. Mikäli Wilson lyö itsensä läpi EM-kisoissa, niin pelipaikka voi aueta jopa Liverpoolista. Jos Liverpoolia ei kiinnosta, niin ottajia on varmasti luvassa, kunhan näytöt on annettu.

Kuva: Getty Images

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut