Jalkapallon EM-karsinnat vuoden 2024 kisoihin käynnistyvät – Suomi pelaa kahdesti maaliskuussa

Slovenia Suomi Glen Kamara Huuhkajat Jalkapallon EM-karsinnat Huuhkajien
Kuva: Getty Images

Jalkapallon EM-karsinnat käynnistyvät maaliskuun lopussa, jolloin taistelu himoitusta kisapaikoista jälleen starttaa.

Jalkapallon EM-kisat 2024 pelataan Saksassa, joten luvassa on todelliset futiskarnevaalit. Näihin kisoihin himoitsee mukaan myös Suomi, joka pääsi aistimaan arvokisojen tunnelmaa vuoden 2021 EM-kisoissa. Nyt tuo temppu halutaan taatusti toistaa, mutta karsinnoista ei ole luvassa mitään ilmaiseksi.

Jalkapallon EM-karsinnat vuoden 2024 turnaukseen

Huuhkajat sai arvonnassa ihan kelvollisen lohkon, mutta haasteita on silti riittämiin, sillä varsinkin alemmista koreista tuli vastustajia, jotka pystyvät sekoittamaan pakkaa pahemman kerran. Lohkon ykkösmaa on ehdottomasti Tanska, joka on myös Suomen ensimmäinen vastustaja. Ennakolta Tanska on suosikki lohkovoittajaksi, mutta maan kohdalla on hieman kysymysmerkkejä, koska MM-kisat menivät todella penkin alle.

Mainos alkaa:

Jos joskus niin nyt Suomella olisi täydellinen hetki hakea heti kärkeen pisteet Tanskasta. Se olisi täydellinen startti karsintoihin. Kuitenkin ehdottomasti tärkeämpi peli on vielä tämän jälkeen koittava vierasottelu Pohjois-Irlantia vastaan. Maa on Huuhkajille päävastustaja lohkoon, joten vieraista olisi saatava mukaan vähintään tasapeli.

Suomen kotipelit kesäkuussa

Huuhkajien ensimmäiset kotipelit koittavat kesäkuussa, kun Helsingin Olympiastadionille saapuu vieraaksi Slovenia ja San Marino. San Marinoa vastaan ei tule mitään ongelmia, mutta Slovenia-peli kuuluu taas niihin karsintojen tärkeimpiin taistoihin.

Olympiastadionilla tulee varmasti olemaan tunnelmaa, kun Pohjoiskaarre lyö parastaan fanipäädyssä. Tukea myös tarvitaan, sillä karsinnoissa pienet asiat ratkaisevat.

Kisapaikan kohtalo

Loka-marraskuussa pelataan viimeiset karsintaottelut, joiden tulokset sitten lopullisesti kertovat kisajoukkueet. Suomella on viimeisessä ikkunassa ensiksi kotipeli Pohjois-Irlantia vastaan ja tämän jälkeen karsinnat päättävä vieraspeli San Marinoa vastaan 20. marraskuuta.

Suomen joukkue karsintoihin

Suomen kokoonpanossa varmasti nähdään uusia naamoja karsintojen aikana, mutta tutut vastuunkantajat ovat pitkälti vastuussa tuloksesta. Teemu Pukilla on kenties käsillä viimeinen mahdollisuus maajoukkueen kanssa arvokisoihin, joten hyökkääjä tekee taatusti kaikkensa maalien eteen. Leverkusenissa pelaava Lukas Hradecky on paljon vastuussa maalilla, kun taas Glen Kamara on keskikentän moottori.

Hyökkäyksessä tukea Pukille tarjoaa Serie B:ssä pelaava Joel Pohjanpalo, joka on alkuvuonna ollut mainiossa iskussa. Sen sijaan Huuhkajissa mainio debyytin tehnyt Oliver Antman loukkaantui, joten nuorukaista ei nähtäne ensimmäisissä otteluissa.