Koominen hetki yhdistetyn maailmancupissa – Jakob Lange lähti väärään suuntaan ja sai muut vauhkoontumaan

Jakob Lange

Saksan Jakob Lange aiheutti laskuvirheellään melkoisen kirivaihteen käynnistymisen, kun hän oli menossa maaliin liian aikaisin.

Yhdistetyn miesten maailmancupin Saksan Klingenthalin osakilpailussa nähtiin huvittava kiritys hiihto-osuuden lopulla. Hiihtäjäjoukko kiersi niin sanottua lyhyttä lenkkiä, kun saksalaisen Jakob Langen laskut sekosivat ja hän pyrki maaliin kierrosta ennen muita.

Lange ei sikäli aiheuttanut mokallaan vahinkoa, sillä hän huomasi itsekin erheensä ennen maalisuoran puoliväliä ja kääntyi ympäri. Sen Langen moka kuitenkin teki, että kisan kärkijoukko aloitti hurjan kirin huomattuaan Langen irtautumisen. Tämän uhriksi jäi myös Ilkka Herola.

– Yksittäisenä hommana eniten häiritsi Jakob Langen vahinkoloppukiri neljännellä kierroksella, Herola kertasi tilannetta, jossa moni hiihtäjä vauhkoontui kuin voittotaisteluun. Ryhmä hyökkäsi, mutta ravakka spurtti oli myrkkyä minulle. Viimeinen nousu sen jälkeen oli hankala, enkä palautunut, Herola päivitteli Hiihtoliiton haastattelussa.

Lauantaina piti alun perin hypätä HS140-mäestä ja hiihtää sitten kymmenen kilometriä, mutta hankalien tuuliolojen takia kilpailu muutettiin yhteislähdöksi ja mäkihyppy peruttiin. Mäkiosuus on sunnuntaina aamulla.

Lisäksi sunnuntaina pyritään kilpailemaan alkuperäisen suunnitelman mukaan HS140-mäen ja kymmenen kilometrin takaa-ajohiihdon kilpailu.

Jakob Lange menee laskuissa sekaisin ja yrittää maaliin liian aikaisin, kunnes tajuaa erheensä:

Katso myös: Pelaajan olkapää lähti sijoiltaan Korisliigassa – rusautti itse takaisin paikoilleen