Jake Wightman teki sensaation ja otti kultaa 1500 metrin juoksussa – kuuluttaja-isä sai julistaa poikansa mestariksi

Jake Wightman, isä Geoff Wightman

Eugenen MM-kisoissa nähtiin yllätys, kun Jake Wightman voitti kultaa 1500 metrillä. Hänen isänsä Geoff sai kuuluttaa mestaruusjuoksun.

Brittijuoksija Jake Wightman teki ehdottomasti yleisurheilun MM-kisoissa tämän vuoden suurimman sensaation voittamalla kultaa miesten 1500 metrin juoksussa. Wightmanista tuli ensimmäinen brittijuoksija peräti 39 vuoteen, joka on kyseisen tittelin onnistunut valtaamaan.

Voitto oli tietysti monella tapaa tunteikas tapaus, mutta kisojen kulisseista paljastui tarina, joka antaa melkoisen lisämausteen Wightmanin voitolle. Hänen isänsä Geoff Wightman nimittäin toimii MM-kisoissa stadionin kuuluttajana, joten isä-Wightman sai kunnian selostaa yleisölle itse kisan, jossa poika maailmanmestaruuden voitti sekä näin ollen pääsi myös tekemään virallisen julistuksen poikansa mestaruudesta.

Ihmiset Geoff Wightmanin ympärillä olivat hereillä ja sosiaaliseen mediaan levisikin video, jossa isä selostaa poikansa kisaa ja myös toisesta kuvakulmasta kuvattu video, jossa näkyy, että isän on pakko hetki puhallella ja prossesoida tapahtunutta ennen kuin hän pystyy julistamaan poikansa voittajaksi.

Jake Wightman voittaa sensaatiomaisesti kultaa 1500 metrillä ja isä-Geoff kuuluttaa kisan etenemistä stadionyleisölle:

Geoff Wightmanin pitää kerätä itseään hetken aikaa ennen kuin hän pystyy julistamaan poikansa uudeksi maailmanmestariksi:

Katso myös: 3000 metrin esteiden finaalissa koettiin eriskummallinen hetki – kuvaaja seisoi keskellä rataa juoksijoiden esteenä