Mediasekaannus aiheutti ikävän kierteen – jäätanssija sai kärsiä kaimansa teoista

Jäätanssija Alexandra Stepanova / Pallomeri.net

Jäätanssija Alexandra Stepanovan kansainvälinen maine sai kovan kolhun, kun mediat sekoittivat hänet samannimiseen urheilijaan.

Venäläinen jäätanssija Alexandra Stepanova joutui yllättäviin ongelmiin vielä yllättävämmästä syystä. Hän joutui negatiivisen mediamyllytyksen kohteeksi nimensä takia.

Kaikki alkoi, kun Venäjän antidopingtoimisto RUSADA tiedotti, että juoksija Alexandra Stepanovan tulokset on mitätöity hänen saatuaan neljän vuoden kilpailukiellon jäätyään kiinni dopingin käytöstä.

Kansainväliset mediat tarttuivat juttuun, mutta taustatöissä kävi oleellinen moka, jonka myötä väärä tieto liikkui kulovalkean tavoin. Mediat olivat sekoittaneet urheilijat keskenään ja uutisoivat jäätanssija Stepanovan menettäneen kaikki marraskuun 2018 jälkeen voittamansa mitalit dopingin vuoksi.

Mainos alkaa

Luonnollisesti hänen maineensa koki kovia virheellisen uutisoinnin takia.

– Nykyisessä tilanteessa tällaiset väärät uutiset ovat yksinkertaisesti käsittämättömiä. Ne voivat aiheuttaa suurta vahinkoa urheilijan elämälle, koska tämä on vakava asia. On todella valitettavaa, että elämäämme käsitellään näin häikäilemättömällä tavalla, jäätanssija Stepanova kiehui Tassille antamassaan haastattelussa.

Lue myös: Tutkimus: Urheilutoimijat menettävät maailmanlaajuisesti yli 60 miljardin tulot pandemian takia