Liian lähelle lentänyt tv-helikopteri puhalsi aidan pyöräilijöiden tielle – Jaakko Hänninen jäi mottiin

Jaakko Hänninen

Pyöräilijä Jaakko Hänninen joutui Omansissa ajetussa kilpailussa erikoiseen tilanteeseen, kun tv-helikopteri aiheutti ongelmia.

Ammattilaispyöräilijä Jaakko Hännisen urakkaan keskiviikkona päättyneessä Omanissa ajetussa viiden päivän etappikilpailussa mahtui tasaisen suorittamisen lisäksi myös hyvin poikkeuksellista epäonnea ja toisaalta samalla myös onnea.

Kyse oli kolmannen etapin maalintulosta, jossa Hänninen oli hyvissä asemissa ajamassa loppunousua maaliin, kunnes liian lähellä lentäneen tv-helikopterin synnyttämä ilmavirta aiheutti mainosaidan hajoamisen. Ilmanpaine oli niin valtava, että osa aitarakenteista liukui poikittain sulkien koko loppusuoran muutamaa kymmentä metriä ennen maaliviivaa.

Kesti hetken, ennen kuin kisajärjestäjät onnistuivat raivaamaan aitaa sivuun sen verran, että sen ohi pääsi ajamaan. Hänninen oli yksi ajajista, joilta eteen lennähtänyt aita tukki reitin maaliin.

– Tie oli kokonaan tukossa, ja jouduin pysähtymään. Siinä meni varmaan 6–8 sijaa, ja aikaa tuhraantui, Hänninen sanoi seuransa julkaisemassa tiedotteessa.

Hänninen sai lopulta usean muun ajajan kanssa 20 sekuntia aikahyvitystä aitaepisodin pakottamasta pysähtymisestä ja hän sijoittui etapilla 25. sijalle jääden 25 sekuntia voittajasta.

Tilanteessa oli mukana myös onnea, sillä aita ei liukunut yhdenkään ajajan päälle. Cycling Newsin mukaan helikopterin liian lähelle ohjannut pilotti sai lähtöpassit tehtävästä ja hänen tilalleen kahdelle viimeiselle etapille otettiin toinen lentäjä.

Jaakko Hänninen jää maalisuoralla mottiin, kun liian lähelle lentänyt tv-kopteri aiheuttaa aidan hajoamisen:

Katso myös: Harjoitushyppy sai pelottavan käänteen – mäkihyppääjä Silje Opseth kirkui kauhusta kesken ilmalennon