Näin katsot jääkiekon MM-kisoja C Moren kautta

Leijonien jaakiekon marko anttila kanadalaistoimittaja jaakiekon mm-kisat urheilutapahtumat parhaat urheilijat Yleltä Leijonat 2019 kaikkien aikojen iihf c more

Leijona-huuma saapuu jälleen 21.5.–6.6. C Moreen ja MTV:lle. Reilu kaksiviikkoinen kiekkokarnevaali täyttää C Moren suoratoistopalvelun ja kanavat. Myös MTV3-kanavalla nähdään kaikki Leijona-pelit suorana. Antero Mertaranta jatkaa pääselostajana C Moressa ja Mika Saukkonen MTV3:lla.

MM-kisojen koti C More esittää tuttuun tapaan suorana kaikki kisojen 64 ottelua ilman katkoja. C Moren kattavat ottelu- ja studiolähetykset, MM-uutiset, huippuhetket, ottelukoosteet ja kisaraportit päivittävät polttavimmat aiheet ja viihdyttävät läpi 2,5 viikkoisen turnauksen.

C More -suoratoistopalvelun ohjelmakirjastosta kaikki ottelut ja lisäsisällöt ovat katsottavissa ajasta ja paikasta riippumatta. TV:ssä puolestaan pääkanavana on C More Sport 1, joka on pyhitetty turnauksen ajan MM-kiekolle. C More Sport 1 esittää kaikki kisojen tärkeimmät ottelut ja niiden perään pikakoosteet juuri päättyneistä rinnakkaisotteluista. C More Sport 2 -kanavalla seurataan suorana valtaosaa samaan aikaan pelattavista otteluista. 

Mainos alkaa

Antero Mertaranta selostaa C Moressa kaikki Leijonien pelit ja ratkaisupelit. C Moren selostuskaartiin kuuluvat tuttuun tapaan myös Mika SaukkonenTeppo Laaksonen ja Julius Sorjonen. Uusina ääninä kevään kokoonpanoon liittyvät Liiga-lähetyksistä tutut Jani Alkio ja Aleksis Ärje.  

Studiolähetyksiä otteluiden ympärillä nähdään entistä kattavammin, lähes jokaisena pelipäivänä. Yhteensä C More lähettää 19 suoraa ottelustudiota, jotka käynnistyvät rytinällä heti avausviikonloppuna. Perjantaista sunnuntaihin C Moressa uppoudutaan joka päivä kisatunnelmaan kahden ottelustudion verran. Kisojen avausiltana seurataan Venäjän ja Tshekin kohtaamista sekä sitä, miten turnausisäntä Latvia pärjää avausottelussaan Kanadaa vastaan. Lauantaina ja sunnuntaina puolestaan jännitetään ensin Leijonien avausotteluita ja sen jälkeen puidaan myös iltapelien käänteitä. Studiolähetykset alkavat 45 minuuttia ennen ottelun alkua, ja jälkipelit kestävät puolisen tuntia. 

”Rakennamme erittäin kattavan kokonaisuuden turnauksen ympärille. Studiolähetyksiä on enemmän kuin aikaisemmin, myös muiden kuin Leijona-pelien ympärillä. Haluamme pitää huolen siitä, että kauan odotetusta turnauksesta saa kotikatsomossa kaiken ilon irti. Myös tiimistämme on tulossa kenties kovempi kuin koskaan aikaisemmin”, MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero vihjaa tiedotteessa.

Leijonien pelit ja kisojen ratkaisuhetket MTV3:lla

MTV3-kanavalla esitetään kisojen aikana 12 suoraa ottelua: kaikki Suomen seitsemän alkulohkon ottelua, yksi puolivälierä, välierät ja mitaliottelut. MTV3:n pääselostaja on Mika Saukkonen. Yhteistyössä HBL:n kanssa toteutettavista ruotsinkielisistä selostuksista vastaa Niclas Lönnqvist. MTV3:lla lähetykset käynnistyvät pääsääntöisesti 15 minuuttia ennen ottelun alkua.

Suorien lähetysten lisäksi MTV3-kanavan ohjelmistoon kuuluu läpi kisojen illan päättävä MM-extra. Tulosruudun jälkeen klo 22.35 alkavassa ohjelmassa käydään läpi tärkeimpiä tapahtumia ja perehdytään Leijonien otteisiin.