Jääkiekon MM-kisat 2025 – Tukholma & Herning | Otteluohjelma, lohkot ja Suomen joukkue

Suomi Leijonat Ruotsi Leijonien Jääkiekon MM-kisat 2025
Kuva: Getty Images

Jääkiekon MM-kisat 2025 järjestetään Ruotsissa ja Tanskassa, jotka isännöivät yhdessä turnausta. Tässä otteluohjelma ja lohkot!

Jääkiekon MM-kisat 2025 pelataan 9.-25. toukokuuta Ruotsin Tukholmassa sekä Tanskan Herningissä. Tukholmassa pelipaikkana toimii legendaarinen Globen, joka nykyisin kantaa nimeä Avicii Arena. Halli vetää sisälleen lähes 14 000 ihmistä. Puolestaan Tanskassa pelit pelataan Herningin Jyske Bank Boxenissa, joka isännöi MM-kisoja myös vuonna 2018. Mitalipelit tullaan pelaamaan Tukholmassa, joten se on kisojen päänäyttämö.

Vuosi 2025 tulee olemaan mielenkiintoinen kiekkovuosi, sillä MM-kisojen lisäksi ohjelmassa on 4 Nations Face-off -turnaus, jossa maailman parhaat pelaajat kohtaavat toisensa. Mukana tapahtumassa nähdään Kanada, USA, Suomi ja Ruotsi.

Mainos alkaa:

MM-kisauutiset

Lohkot

Leijonat pelaa alkulohkon ottelunsa Tukholmassa, joten faneilla on todella lyhyt matka reissata paikan päälle. Tiedossa on mielettömiä otteluita, sillä vastaan asettuu muun muassa isäntämaa Ruotsi sekä vuodesta toiseen NHL-tähtiä mukaan saava Kanada.

Sen sijaan B-lohkon puolella tullaan näkemään vuoden 2024 MM-finaalin uusinta, kun Tshekki ja Sveitsi pelaavat samassa lohkossa. Kolmas huippumaa lohkossa on USA, joten myös Herningissä päästään nauttimaan todella laadukkaista otteluista.

A-lohko (Tukholma): Ruotsi, Kanada, Slovakia, Suomi, Latvia, Itävalta, Ranska ja Slovenia

B-lohko (Herning): Tshekki, Sveitsi, USA, Saksa, Norja, Kazakstan, Tanska ja Unkari

MM 2025 Otteluohjelma

Jääkiekon MM-kisojen 2025 otteluohjelma ei ole vielä julkistettu, mutta se päivitetään välittömästi tähän, kun IIHF:n toimesta julkistetaan.

Suomen joukkue

Suomen joukkue selviää vuoden 2025 keväällä, kun päävalmentajaksi nouseva Antti Pennanen nimeää ensimmäistä kertaa MM-kisajoukkueen. Kokoonpano päivitetään tähän välittömästi, kun se julkaistaan.

Televisiointi

Viaplay näytti ensimmäisen kerran jääkiekon MM-kisoja vuonna 2024. Kanava tulee tutuksi MM-lätkän ystäville myös tulevina vuosina, sillä kanavan TV-oikeudet ovat voimassa aina kevääseen 2028 asti. Leijonien ottelut on mahdollista nähdä myös ilmaiskanavilla, kuten myös MM-finaali. Kaikki muut pelit ovat kuitenkin maksupaketin takana.

MM-kisojen selostajat

Viaplaylla kaikki Suomen ottelut selostaa Antti Mäkinen, kun taas MTV3-kanavalla äänessä on legendaarinen Antero Mertaranta. Viaplay näyttää MM-kisojen kaikki ottelut, joten selostajia on lukuisia remmissä mukana. Ääneen pääsevät muun muassa Niki Juusela, Jussi Eskola, Tero Kainulainen, Velja Engström ja Mikko Aaltonen.