Jääkiekkoliitto mokasi karulla tavalla – K-Vantaa joutuu maksamaan virheestä sarjapaikalla

Jääkiekkoliitto mokasi karulla tavalla – K-Vantaa joutuu maksamaan virheestä sarjapaikalla

Jääkiekkoliitto on mokannut todella nololla tavalla, sillä Nuorten SM-liigan sarjataulukosta löytyi virheellisesti karsintaviiva.

Nuorten SM-liigan sarjataulukossa on ollut koko kauden ajan karsintaviiva, jonka alle jääneet joukkueet putoavat Nuorten Mestikseen. Myös liiton säännöissä on virheellisesti ollut tietoa siitä, että yhdeksänneksi ja kymmenenneksi sijoittuneet joukkueet putoaisivat Nuorten Mestikseen.

Virhe kävi ilmi vasta aivan viimeisillä hetkillä, kun kahdeksanneksi noussut K-Vantaa joutuukin näillä pelaamaan ensi kaudella Nuorten Mestiksessä.

Nimittäin sääntöihin on nyt tehty lisäys, jonka mukaan Liigassa ja KHL:ssä pelaavien seurojen juniorijoukkueilla on automaattisesti paikka Nuorten SM-liigaan. Näin ollen yhdeksänneksi sijoittunut Ilves pelaisi ensi kaudella ylintä sarjaa, kun taas K-Vantaa putoaisi sarjaporrasta alaspäin.

Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila myöntää virheen, mutta toteaa seuroilla olleen tiedossa oikea käytäntö alusta alkaen.

– Käsi pystyyn. Meidän virheemme. Ulospäin tämä on ollut huonoa ja vajaata viestintää netissä meiltä. Se on sääli, Antila toteaa Iltalehden haastattelussa.

– Seuroilla on ollut tiedossa, että liiga- ja KHL-seuroilla on mandaattipaikat, Antila sanoo IL:lle.

Antila korostaa vielä Iltalehdelle, että käytäntö on ollut voimassa usean vuoden ajan ja seurat ovat takuulla tietoisia siitä.

– Seura ei voi väittää, etteikö se olisi tiennyt. Jos joku yksittäinen valmentaja ei tiedä, se on seuran sisäinen asia, Antila kertoo Iltalehdelle.

Iltalehden mukaan K-Vantaa nettisivuilla oli kummasteltu vahvasti asiaa ja siihen oli ottanut kantaa myös seuran päävalmentaja Jani Manninen.

– Kiva olisi nähdä sellainen dokumentti, missä kerrottaisiin, miksi emme pelaa ensi syksynä Nuorten SM-liigassa, päävalmentaja Jani Manninen oli Iltalehden mukaan todennut K-Vantaan sivuilla.

– Täytämme kaikki kriteerit ja ansaitsimme paikan pelaamalla. (…) Tämä on kuin märkä rätti kasvoille.

Raporttia on nyt jälkeenpäin muutettu eikä sitaatteja enää löydy. On kuitenkin vielä arvoitus, että reagoiko K-Vantaa jotenkin tilanteeseen, vai tyytyykö seura kohtaloonsa.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut