IL: Jääkiekkoliitto teki kotikisoilla massiiviset voitot – näin 23 miljoonan potti käytetään

Harri Nummela jääkiekkoliitto Jokerit Mestis

Iltalehti uutisoi, että Jääkiekkoliitto teki kaksilla perättäisillä kotikisoilla huimat yli 23 miljoonan euron voitot.

Jääkiekkoliitto ilmoitti maanantaina tehneensä kevään MM-kotikisoista varsin maukkaan 9,38 miljoonan euron tuloksen. Kun vuotta aiemmin kisoista tuli voittoa 13,9 miljoonaa, joten kisoista tuli yhteensä hurja yli 23,28 miljoonan euron potti.

Liiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo Iltalehdelle, että liitto lähtökohtaisesti sijoittaa miljoonat ja käyttää sijoitusten tuottoja vuosien varrella.

- Meillä on parhaillaan kilpailutus menossa, eli etsimme ja valitsemme varainhoitajaksemme jonkin suuren tai keskisuuren, ammattimaisen varainhoito-organisaation. Isot linjat pidämme omissa käsissämme, mutta päivittäinen salkunhoito ja yksittäisten sijoituskohteiden valinta ulkoistetaan, Nummela paljasti IL:lle.

Nummelan mukaan näin on tehty aiemminkin. Jääkiekkoliiton taseessa oli vuoden 2012 lopussa sijoituksia 2,9 miljoonaa euroa. Tämän jälkeen sijoitusten määrä kasvoi ja on pyörinyt reilun 5 ja reilun 7 miljoonan euron välissä. Kesäkuussa 2022 sijoituksia oli edelleen 6,2 miljoonaa.

Nummelan mukaan MM-kisojen voittovarojen käytössä keskeinen painopiste jo 20 vuoden ajan liitossa on ollut nuorisotyö.

- Junioriseuratoiminnan kehittäminen, taitovalmennus on ollut suurin panostuksen kohde. Se varmasti tulee nyt kyllä muuttamaan muotoaan. Sitten panostukset naisjääkiekon ja naisten liigan kehittämiseen, niitä on kasvatettu. Ja kaikinpuolinen kasvatuksellinen työ, jota junioreissa tehdään, sen painoarvo kasvaa, Nummela toteaa.

Nummelan mukaan reilun 23 miljoonan euron potti on myös eräänlainen vakuutus tuleville MM-kotikisoille, jotka todennäköisesti järjestetään Suomessa 2030-luvun alussa.

- Voitot merkittävällä tavalla turvaavat liiton kykyä kehittää suomalaista jääkiekkoa ja toisaalta on tietty puskuri sen varalta, että jos tulevina vuosina A-sarjan kisoja järjestettäessä tulee häiriötekijöitä, esimerkiksi geopoliittisia tai pandemialähtöisiä, Nummela sanoo.

Tsekkaa myös: MTV: Risto Dufva lopettaa valmentajauransa – tässä miehen uran koomisimmat letkautukset