TS: Jääkiekkoliitto antoi pelaajalle pelikiellon, vaikka tiesi tämän olevan syytön

IIHF (generic hockey) Jääkiekkoliitto / Pallomeri.net

Jääkiekkoliitto tuomitsi pelaajalle pelikiellon, vaikka tiesi hänen olleen syytön, joten oikeusturvalautakunta joutui puuttumaan asiaan.

Turun Sanomat uutisoi Naantalissa toissa viikonloppuna pelatun juniorien jääkiekko-ottelun saaneen erikoisen jälkipyykin, kun syyttömälle pelaajalle määrättiin pelikielto päätöshetkien tapahtumista.

VG-62:n ja Pirkkalan Pingviinien U19-ikäluokan alemman alkusarjan ottelu päättyi VG:n 10–6-voittoon, mutta loppusummerin soitua VG:n pelaaja laukoi kiekon kohti vastustajan maalivahtia, mistä suuttuneena vierasjoukkueen pelaaja löi tätä poikittaisella mailalla niskaan.

Ottelun tuomari määräsi iskusta ottelurangaistuksen, mutta virheellisesti väärälle pelaajalle. Ottelun videotallenne osoittaa selvästi, että rangaistuksen saanut pelaaja istui hetkeä aiemmin saamaansa kaksiminuuttista jäähyaitiossa, kun ylilyönti tapahtui.

Erikoiseksi tapahtuma muuttuu siinä, että Jääkiekkoliiton kurinpito määräsi väärälle pelaajalle yhden ottelun pelikiellon ottelurangaistuksen vuoksi. Jääkiekkoliitto ei väittänyt, että kyseinen pelaaja olisi tehnyt mitään väärää, mutta katsoi käsiensä olevan sidottuja.

Kilpailusäännöissä ottelurangaistuksen saaneelle pelaajalle määrätään vähintään yhden ottelun pelikielto, eikä liitolla omasta mielestään ollut mahdollisuutta poiketa siitä. Sen mukaan tuomarin päätöstä ei voinut muuttaa, vaikka video osoittikin Pingviinien pelaajan syyttömyyden.

Pelaaja valitti ratkaisusta Urheilun oikeusturvalautakuntaan, koska hänen mielestään on kohtuutonta antaa pelikielto väärälle henkilölle ja lautakunta oli samaa mieltä. 

– Kun ottelurangaistus on pelaajalle kuitenkin tuomittu, on kurinpitäjä sinänsä toiminut asiaan sovellettavien sääntöjen mukaisesti määrätessään hänelle ottelurangaistuksesta automaattisesti seuraavana lisärangaistuksena yhden ottelun pelikiellon. Oikeusturvalautakunta toteaa, että näissä olosuhteissa lisärangaistuksen antamista pelaajalle voidaan kurinpitopäätöksen sääntöjenmukaisuudesta huolimatta kuitenkin pitää sillä tavoin kohtuuttomana, että hänelle määrätty pelikielto on kumottava, lautakunnan päätöksessä todetaan.

Tsekkaa myös: Video: Hämmentävä tapaus Venäjällä – junnukiekkopelin tuomari heilui kentällä tanakassa humalassa