Jääkiekkoliiton pomot selittivät: ”Tuomarit ja videotuomarit näkivät tilanteen eri tavalla”

Naisleijonat mm-kisat jääkiekkoliiton - pallomeri.net

Jääkiekkoliiton pomot selittivät Ylelle sitä, miksei Suomi tehnyt lopulta protestia MM-finaalista – ja mitä videotarkistustilanteessa oikeastaan tapahtui.

Ottelun päätyttyä tuli tieto, että Suomi on tekemässä protestia varsin uskomattomista tapahtumista, joita jatkoajalla tappioon päättyneessä finaalissa USA:ta vastaan nähtiin.

– Kävimme juuri IIHF:n puheilla. Mitään protestimahdollisuutta tällaisessa tilanteessa Kansainvälisen jääkiekkoliiton säännöt eivät tunne, peli on päättynyt, liiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi Ylelle.

Liiton toimitusjohtaja Matti Nurminen puolestaan selvensi sitä, mitä sekavassa videotarkastustilanteessa oikein tapahtui.

Mainos alkaa

– Käytännössä jäällä olleet tuomarit ja videotuomarit näkivät tilanteen eri tavalla. Jäällä tuomarit näkivät, että maalivahti olisi kampittanut meidän pelaajan ja antamassa hänelle jäähyä ja hyväksymässä maalia. Mutta sen jälkeen, kun se menee videotarkastukseen, valta siirtyy videotuomareille. Videotuomarit näkivät, että kyse on maalivahdin häirinnästä ja hylkäsivät maalin, Nurminen avasi Ylelle.

Lue myös: Presidentti Sauli Niinistökin otti kantaa Naisleijonien hylättyyn maaliin – ”Ei oikein aukea”


Joukkueet: