Uskomaton jääfarssi keskeytti Pelicansin CHL-pelin – paikkausoperaatio epäonnistui, peli peruutettiin

Jääfarssi Pelicansin CHL-pelissä

Lahden Pelicansin CHL-ottelu Vitkovicea vastaan jouduttiin keskeyttämään jään kunnon takia jo ensimmäisessä erässä.

Lahden Pelicansin oli määrä kohdata tshekkiläinen Vitkovice CHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta Lahdessa pelattu ottelu jouduttiin keskeytettämään ensimmäisessä erässä jääongelmien vuoksi.

Isku Areenan jäätä paikkailtiin lumella jo ennen aloitusvihellystä. Maalitonta ottelua pelattiin noin 11 minuuttia avauserän osalta, kunnes tuomaristo komensi joukkueet koppiin jään kunnon vuoksi. Jäässä oli useita lovia, joita tuomaristo yritti saattaa pelikuntoon pitkin ensimmäisiä minuutteja.

Noin puolen tunnin seisahduksen jälkeen hallissa kuulutettiin klo 19:25, että jäästä pintaan puskeneet CHL-mainokset jouduttaisiin poistamaan ja jää ajettaisiin sen jälkeen uudestaan. Tuolloin tiedotettiin, että ottelua olisi määrä jatkaa klo 20:30 alkaen.

Tuohon kellonlyömään asti jäätä yritettiin huoltaa ja jopa ottelun kuuluttaja Ilkka Varmavuo heilui jäällä lumikola käsissään. Tuomaristo ja ottelutapahtuman johto asteli jäälle joukkueiden edustajien kanssa tutkimaan tilannetta, mutta kovasta yrityksestä huolimatta jää todettiin liian huonokuntoiseksi.

Varmavuo kuulutti klo 20:41, että ottelu joudutaan perumaan. Kuulutus kirvoitti lahtelaisyleisöstä äänekästä ja hyvin sapekasta palautetta Pelicansin suuntaan.

CHL tiedotti somessa hieman yhdeksän jälkeen, että sarjan kilpailusääntöjen nojalla ottelu tullaan merkitsemään Pelicansin tappioksi maalein 3-0.

Pelicansin kotihallin jäätä jouduttiin raapimaan auki ja mainoksia poistamaan:

Myös kuuluttaja Ilkka Varmavuo oli talkoissa mukana:

Kova työ oli lopulta turhaa, sillä ottelu jouduttiin perumaan kokonaan:

Katso myös: Riskipeli kannatti ECHL:ssä – Atlanta Gladiatorsin maalivahti viihdytti yleisöä uhkarohkealla syöksyllä


Joukkueet: