Peli 7-0, jää hajosi, pelaajat seisoskelivat ottelun loppuminuutit – liitto mätkäisi sakot

erotuomari Jani Alkio Jääkiekko Jää Luistimet Pallomeri.net

Suomi-Sarjassa nähtiin viime viikonloppuna todella erikoinen episodi PYRYn ja Kiekkokoplan välisessä ottelussa, kertoo Jatkoaika.com. Ottelu Nokialla oli jo tilanteessa 7-0, kun vain kuutisen minuuttia oli jäljellä. Tässä kohtaa havaittiin, että jää oli rikkoutunut niin pahasti, että betoni oli tullut sen alta esiin.

Ottelu keskeytettiin ja tuomari Jyri Järvinen soitti kilpaulupäällikko Pirkka Antilalta toimintaohjeita. Antila sanoi, että jos matsia ei pystytä tunnin sisään jatkamaan, se tulee pelata loppuun jossain lähistön hallissa, tai muussa tapauksessa pelata kokonaan alusta uusiksi myöhemmin.

Betoni saatiin alle puolen tunnin korjailulla piiloon ja ottelua jatkettiin. Kummankaan joukkueen pelaajat eivät olleet kuitenkaan halunneet riskeerata turvallisuuttaan ja viimeiset minuutit sekä PYRYn että Kiekkokoplan miehistöt vain seisoskelivat keskialueella.

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta päätti, että tässä rikottiin räikeästi pelin pääperiaatetta, joka on pyrkimys parhaaseen kilpailulliseen lopputulokseen.

Mainos alkaa

Molemmille joukkueille tuomittiin tuhannen euron sakot sekä kolmen sarjapisteen vähennys.

Lähde: Jatkoaika.com