Klassikkovideo: Ivan Ukhov loikki tuhannen kännissä korkeuskisassa

Korkeushyppääjä Ivan Ukhov kännissä - Pallomeri.net

Maailman parhaisiin korkeushyppääjiin takavuosina kuulunut venäläinen Ivan Ukhov katosi lopulta tylysti pois kuvista.

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS asetti keväällä 2019 peräti 12 venäläistä yleisurheilijaa kilpailukieltoon. Näiden urheilijoiden joukkoon kuului siis myös Ukhov, joka juhli olympiakultaa Lontoossa vuonna 2012.

Lisäksi miehen kaikki tulokset aikaväliltä 16.7.2012–31.12.2015 mitätöitiin. Lontoon kultamitalin kylkiäisiksi hän menetti Zürichin 2014 EM-pronssin ja samana vuonna Sopotissa voittamansa sisäratojen MM-hopean.

Lausannessa oli käytössä erilaista menovettä

Ukhov muistetaan toki edelleen hienoista loikista, mutta myös vuonna 2008 tapahtuneesta välikohtauksesta.

Hän nimittäin hyppäsi Lausannen Athletissimo-kisassa vähän erilaisen urheilujuoman turvin, kun mies oli nauttinut Red Bullia sekä vodkaa hotellin aulabaarissa ennen suuntaamistaan kisapaikalle.

Siipiä ei tämä cocktail-ralli antanut, mutta vakavan varoituksen Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta kylläkin. Myös oman maan yleisurheilupomo Valentin Maslakov oli kommenteissaan ymmärrettävän tyly.

– Tuossa kunnossa kilpaillessaan hän on häpäissyt kaikki venäläiset yleisurheilijat, Maslakov sanaili.

Maslakovin sanat toki asettuvat nykypäivänä erilaiseen valoon, sillä venäläisedustustajia ei – muutamaa neutraalin lipun alla kilpailevaa urheilijaa lukuunottamatta – olla nähty lainkaan viime vuosien kisoissa dopingsotkujen takia.

Alla olevilla videoilla Ukhovin toilailuja Lausannen kisasta.

Ivan Ukhov Lausannessa 2008:

Ukhovin sukellus:

Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ (YouTube).