NHL-sopimuksen tehnyt Ivan Fedotov pidätettiin Pietarissa – syytetään armeijan välttelystä

Ivan Fedotov Venäjällä
Kuva: Getty Images

Philadelphia Flyersin kanssa NHL-sopimuksen tehnyt Ivan Fedotov on pidätetty Pietarissa. Pidätysmääräys johtui armeijan kutsuntojen välttelystä.

25-vuotias Fedotov johdatti TsSKA Moskovan KHL:n mestariksi viime kaudella. Mies on kuulunut myös maajoukkueen kokoonpanoon, joten kyseessä on kovan luokan maalivahti. Fedotovin oli tarkoitus hakea uusia haasteita ensi kaudelle, sillä veskari purki sopimuksen TsSKA Moskovan kanssa ja allekirjoitti vuoden sopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa.

Nyt rapakon taakse matkustaminen on kuitenkin täysin hämärän peitossa, sillä Fedotov pidätettiin perjantaina Pietarissa. Pidätysmääräyksen syyksi kerrotaan armeijan kutsuntojen välttelyä.

Venäjällä asevelvollisuus koskee käytännössä kaikkia miehiä, mutta todellisuudessa suurin osa välttää armeijan käymisen.

Venäjältä on kantautunut epäilyksiä, että pidätysmääräyksen taustalla olisi armeijan joukkueeksi tituleerattu TsSKA Moskova, jonka pelaaja Fedotov viime kaudella oli. Seura on kuitenkin kiistänyt tiedon.

Fontanka-sivuston mukaan Fedotovia voi uhata jopa kahden vuoden vankeusrangaistus. Toinen vaihtoehto on armeijaan kutsuminen, joka voi tapahtua vaikkapa jo huomenna.

Ivan Fedotov pidätettiin Pietarissa


Pelaajat:
Joukkueet: