Itävalta teki MM-kisahistorian älyttömimmän nousun Kanadaa vastaan

Itävalta
Kuva: Getty Images

Itävalta tehtaili MM-kisahistorian suurimman paukun tiistaina, kun se nousi Kanadaa vastaan 6-1-tappioasemasta tasoihin.

Kanada oli aivan valtaisa ennakkosuosikki tiistain otteluun Itävaltaa vastaan. Ottelu eteni aivan käsikirjoituksen mukaan, sillä kanukit painoivat hurjaa tahtia maaleja. Ottelun piti ollakin jo ohi kahden erän jälkeen, kun Kanadan johto oli 6-1.

Kolmannessa erässä päästiin kuitenkin todistamaan MM-kisahistorian uskomattominta erää. Itävalta teki 2-6-kavennuksen ajassa 43:18. Seuraava maali syntyi jo ajassa 44:08, mutta tuskin kukaan vieläkään osasi odottaa, että Kanada voisi millään sulaa.

Mainos alkaa:

NHL-pelaajien puntissa alkoi kuitenkin tutisemaan, eikä Itävallan tuntemattomat nimet jättäneet tätä mahdollisuutta hyödyntämättä. Dominic Zwerger nosti Itävallan jo kahden maalin päähän, kun kellossa oli jäljellä vajaat kymmenen minuuttia.

Lisää tuli ajassa 55:56, kun Peter Schneider painoi eron enää yhteen maaliin. Täysin absurdi nousu sai ansaitsemansa kruunun 49 sekuntia ennen loppua, kun Marco Rossi veivasi 6-6-tasoituksen. Itävallan temppu on kaikkineensa varmasti MM-kisahistorian uskomattomin suoritus ottaen huomioon maiden välisen tasoeron ja sen, että viisi maalia syntyi päätöserän alussa.

Kanada sai rivinsä kasaan jatkoajalla, joten John Tavaresin maalilla sentään ylimääräinen piste meni joukkueen suuntaan. Itävallalle varmasti yksi piste maistuu kuitenkin enemmän kuin hyvin.

Itävalta nousi tasoihin viiden maalin takamatkalta