Tässä Itävallan joukkue vuoden 2024 jalkapallon EM-kisoihin

Itävallan
Kuva: Getty Images

Itävallan joukkue jalkapallon EM-kisoihin on selvillä. Tällä nipulla maa matkustaa Saksassa järjestettävään turnaukseen.

Itävalta joutuu lähtemään EM-turnaukseen ilman suurinta tähteään, sillä Real Madridin David Alaba ei kuntoutunut ajoissa vammastaan, joka on pitänyt tähtipelaajan sivussa tositoimista joulukuun puolivälistä lähtien. Alaban puuttuminen on tietysti karmaiseva menetys maalle, koska ei tuon tason pelaajaa löydy korvaajaksi.

Itävallan joukkue koostuu pääosin Saksassa ja Itävallassa pelaavista pelaajista. Tunnetuimpia ovat varmasti Borussia Dortmundin Marcel Sabitzer sekä Serie A:ssa pelaava Marko Arnautovic, jonka varassa ovat pitkälti hyökkäyspään tehot.

Mainos alkaa:

Valmentajana futisprofessori

Joukkueen ehdoton vahvuus on joukkuepeli, sillä valmentajana häärii saksalainen Ralf Rangnick, jota pidetään eräänlaisena jalkapallon professorina. Rangnick olisi haluttu ensi kaudeksi Bayern Münchenin penkin taakse, mutta mies vastasi kutsuun kieltävästi. Saksalaisluotsia pidetään korkean prässipelin kehittäjänä, joka sittemmin on ollut osa menestyvää jalkapalloa. Ei ihme, että esimerkiksi Pep Guardiola ja Jürgen Klopp ovat vuosien saatossa ylistäneet Rangnickin taitoja.

Hollannin joukkue, Ranska ja Puola ovat samassa lohkossa kuin Itävalta, joten Rangnick saa luotsata joukkueensa urotöihin, jotta jatkopaikka irtoaa. Itävalta voi olla kuitenkin sellainen vastustaja, joka laittaa suurmaille isostikin hanttiin yksittäisessä pelissä, joten yllätyksiä voidaan nähdä.

EM 2024 Otteluohjelma on kuitenkin Itävallalle armoton, sillä jossakin muussa lohkossa maa olisi voinut olla suosikki jatkopaikkaan. Turnaus käynnistyy Ranskaa vastaan 17. kesäkuutä Düsseldorfissa.

Itävallan joukkue EM-kisoissa:

Maalivahdit: 

Patrick Pentz (Brondby)
Heinz Lindner (Union Saint-Gilloise)
Niklas Hedl (Rapid Wien)

Puolustajat: 

Stefan Posch (Bologna)
Max Wober (Borussia Monchengladbach)
Philipp Lienhart (Freiburg)
Kevin Danso (Lens)
Phillipp Mwene (Mainz)
Flavius Daniliuc (Red Bull Salzburg)
Gernot Trauner (Feyenoord)
Leopold Querfeld (Rapid Wien)

Keskikenttäpelaajat: 

Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund)
Florian Grillitsch (Hoffenheim)
Christoph Baumgartner (RB Leipzig)
Konrad Laimer (Bayern Munich)
Florian Kain (Cologne)
Nicolas Seiwald (RB Leipzig)
Romano Schmid (Werder Bremen)
Alexander Prass (Sturm Graz)
Matthias Seidl (Rapid Vienna)

Hyökkääjät: 

Marko Arnautovic (Inter Milan)
Michael Gregoritsch (Freiburg)
Andreas Weimann (West Brom)
Patrick Wimmer (Wolfsburg)
Marco Grull (Rapid Wien)
Maximilian Entrup (TSV Hartberg)


Joukkueet: