Tässä Italian joukkue vuoden 2024 jalkapallon EM-kisoihin

Gianluigi Donnarumma Italian
Kuva: Getty Images

Hallitsevan Euroopan mestarin Italian joukkue on nimetty EM-kisoihin. Tästä löydät maan kokoonpanon turnaukseen.

Italia voitti kaikkien yllätykseksi Euroopan mestaruuden vuonna 2021, kun joukkue löi Englannin finaalissa rankkarikisan jälkeen. Tänäkään vuonna kukaan ei odota maalta varmastikaan mestaruutta, sillä suosikkeja ovat aivan kaikki muut maat. Varmasti viime kisoissa katkeran finaalitappion kokenut Englannin joukkue haluaa kirkastaa hopean kullaksi.

Runko tulee Serie A:sta

Italialta pelaajat tulevat kolmea lukuunottamatta Serie A:sta. Nämä muissa sarjoissa pelaavat ovat maalivahdit Gianluigi Donnarumma (PSG) ja Guglielmo Vicario (Tottenham) sekä keskikenttäpelaaja Jorginho (Arsenal).

Mainos alkaa:

Maan nimilista ei välttämättä kaikille herätä hälytyskelloja, koska eihän siellä mitään otsikoissa paistattelevia tyyppejä olekaan. Kuitenkin italialaiseen mentaliteettiin on iskostettu se, että voiton eteen ollaan valmiita tekemään mitä tahansa. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että maa ei koskaan hae tyylipisteitä, vaan voitto voidaan napata ärsyttävälläkin tavalla. Myös ajanpeluu on italialaispelaajien geeniperimässä.

Kyseessä on inhottava vastustaja, joka voi yksittäisissä peleissä jysäyttää valtavia paukkua, joten maa on musta hevonen koko mestaruustaiston kannalta.

Italia on todella kovassa alkulohkossa, sillä vastaan asettuu Espanja, Kroatia ja Albania. Viimeisenä Albania on tietysti ennalta lohkon selkeä heittopussi, mutta tämän jälkeen luvassa on raastavia koitoksia, kun kolme huippumaata taistelee kahdesta suorasta pudotuspelipaikasta.

Jalkapallon EM-kisat 2024 käynnistyvät Italian osalta 15. kesäkuuta Dortmundissa, kun vastassa on Albania. Näin hallitseva Euroopan mestari saa aloittaa herruutensa puolustamisen lohkon muihin vastustajiin peilattuna niin sanotulla “pehmeällä laskulla”, vaikka eipä Albaniakaan Azzurrille mitään ilmaiseksi kentällä anna.

Italian joukkue EM-kisoissa 2024:

Maalivahdit:

Gianluigi Donnarumma (PSG)
Guglielmo Vicario (Tottenham)
Alex Meret (Napoli)

Puolustajat:

Alessandro Bastoni (Inter Milan)
Raoul Bellanova (Torino)
Alessandro Buongiorno (Torino)
Riccardo Calafiori (Bologna)
Andrea Cambiaso (Juventus)
Matteo Darmian (Inter Milan)
Giovanni Di Lorenzo (Napoli)
Federico Dimarco (Inter Milan)
Gianluca Mancini (Roma)

Keskikenttäpelaajat:

Jorginho (Arsenal)
Nicolo Barella (Inter Milan)
Bryan Cristante (Roma)
Nicolo Fagioli (Juventus)
Michael Folorunsho (Verona)
Davide Frattesi (Inter Milan)
Lorenzo Pellegrini (Roma)

Hyökkääjät:

Federico Chiesa (Juventus)
Giacomo Raspadori (Napoli)
Stephan El Shaarawy (Roma)
Mateo Retegui (Genoa)
Mattia Zaccagni (Lazio)
Gianluca Scamacca (Atalanta)