Yle: Italian jalkapalloliitto teki hallitukselle 47-sivuisen esityksen miten arkeen voitaisiin palata – hallitus vaatii tarkennuksia

Italian jalkapalloliitto Serie A / Pallomeri.net

Yle uutisoi, että Italian jalkapalloliitto on tehnyt mittavan esityksen maan hallitukselle toimintamallista, jonka avulla kausi voitaisiin pelataan loppun.

Italia alkaa maanantaina tiukkojen kieltojen ja rajoituksiensa purkamisessa toisen vaiheen, jolloin voidaan myös arvioida onko esimerkiksi jalkapallokauden jatkaminen realismia.

Italian jalkapalloliitto on laatinut asiantuntijoiden avustuksella maan hallitukselle 47-sivuisen esityksen protokollasta, jota tulisi noudattaa pelejä edeltävällä harjoitusjaksolla. Urheiluministeri Vincenzo Spadaforan mukaan säännöstöehdotus ei ole vielä riittävän yksityiskohtainen.

– Kun olemme hallituksessa vastaanottaneet liiton päivitetyn esityksen, voimme taas arvioida kokonaistilannetta, Spadafora sanoi alkuviikolla. Lopullisia päätöksiä ei ole jätetty tekemättä siksi, että olisimme saamattomia, vaan siksi, ettemme ole vielä voineet taata tarvittavaa turvallisuutta, Spadafora totesi.

Mainos alkaa

Vaikka toimintamalliehdotusta parhaillaan tarkennetaan, sen pääsisältö jää lopulliseen protokollaan. Yle uutisoi esityksen yhdinkohdat.

Joukkueiden tulee ennen harjoitusleirejään aloittaa koronavirustestit ja täydet terveystarkastukset, joihin sisältyvät muun muassa verikokeet ja sydänkuvaukset. Pelaajat jaetaan testien perusteella kolmen ryhmään, eli viruksesta parantuneisiin, taudin vain lievin oirein sairastaneisiin sekä tartunnan välttäneisiin.

Jos testit paljastavat positiivisia tapauksia, virusta kantavien pelaajien on välittömästi eristäydyttävä karanteeniin ja tarvittavaan hoitoon. Jatkotutkimuksissa selvitetään mahdollisia keuhkovaurioita ja -komplikaatioita. Kotimaihinsa matkustaneiden pelaajien on Italiaan palattuaan jäätävä vähintään kahden viikon karanteeniin, jonka jälkeen heidät testataan.

Harjoitusleirien arkeen kuuluvat hengityssuojaimet, vähintään kahden metrin fyysiset turvavälit, pelaajien jokapäiväinen testaus, ruumiinlämmönmittaus ja muu terveyskontrolli. Harjoituskeskusten kaikki tilat on desinfioitava säännöllisin ja riittävän lyhyin väliajoin. Pelaajat asuvat yhden hengen huoneissa ja peseytyvät ainoastaan henkilökohtaisissa saniteettitiloissaan.

Leirit kestävät kolme viikkoa ja jos leirin aikana todetaan uusia tartuntatapauksia, koko urheilutoiminta tulee keskeyttää välittömästi. Samalla pelaajat, joukkueen muut jäsenet ja treenikeskuksen kaikki työntekijät on viipymättä testattava, kuten leirin alkaessa.

Serie A:ta on joukkueesta riippuen pelaamatta 12–13 kierrosta. Sarjakausi on viime viikolla myönnetyn lisäajan rajoissa kyettävä päättämään sunnuntaihin 2. elokuuta mennessä. Ottelut on jalkapalloliiton arvion mukaan saatava käyntiin viimeistään 13.–14. kesäkuuta.

Lue myös: ESPN: Osa Valioliigan pelaajista ei halua uhmata koronaa – ”Liiga ottaa asian vakavasti vasta, kun joku kuolee”