Italia tavoittelee sarjapaikan säilyttämistä MM-kisoissa – pysähtyykö hissi?

Italia

Italia on useimmissa ennakkokaavailuissa piirretty B-lohkon jumboksi, mutta Italia pistää kaiken peliin vakiinnuttaakseen paikkaansa MM-kisojen pääsarjassa.

Sitä alkaa olla jo vaikea muistaa, että Italia oli 1990-luvun alussa tasaisesti puolivälieräjoukkue. Vuosina 1993-1997 Italia oli viisi vuotta peräjälkeen kahdeksan parhaan joukossa ja huipuksi jäi vuoden 1994 kotikisojen kuudes sija. Tuolloin Italian kultainen sukupolvi oli voimissaan ja maan historian ykköspelurit Gaetano Orlando, Michael Rosati, Lucio Topatigh ja Bruno Zarillo johtivat joukkoja.

Italian vuonna 1992 alkanut toistaiseksi pisin pääsarjajakso päättyi keväällä 2002 Ruotsin kisoihin. Sen jälkeen Italia on pystynyt sinnittelemään pääsarjassa pisimmillään kolme vuotta putkeen ja vuodesta 2009 lähtien Italia on ollut tyylipuhdas hissijoukkue. Sarjapaikan vakiinnuttamista tuskin helpottaa se, että kiekkomaajoukkue on osa Italian jääurheiluliittoa, jossa se on luonnollisesti vain laji muiden joukossa.

Lue myös: Katso kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut ilmaiseksi!

Näissä kisoissa Italian kohtalon määrittää ottelut Latviaa, Norjaa ja etenkin päävastustaja Itävaltaa vastaan. Niissä ovat Italian mahdollisuudet ja rehellisyyden nimissä niihin paukut onkin ladottava.

Italian ryhmästä löytyy kosolti myös suomalaisväriä, kun maalia vartioi Ässistä tuttu Andreas Bernard ja hyökkäyksestä löytyy niin ikään Ässissä pelannut Marco Insam sekä taannoin Espoon Bluesissa piipahtanut Marco Rosa.

Vahvaa Suomi-taustaa on myös puolustaja Roland Hoferilla, joka pelasi HIFK:n A-junioreissa sekä Mestistä Heinolan Peliitoissa ja Vaasan Sportissa. Simon Kostner vietti puolestaan pitkän pätkän JYP:n organisaatiossa pelaten ensin kolme kautta A-junioreissa ja siihen päälle Kostner viiletti kaksi kautta Mestiksessä JYP-Akatemian riveissä. Kostnerille kirjattiin kaudella 2011-2012 myös neljä ottelua JYP:n Liiga-joukkueen riveissä.

Penkin takaa puolestaan löytyy ihan ehta Suomen kansalainenkin, eli apuvalmentaja Riku-Petteri Lehtonen, joka on maajoukkueen mukana toista kautta. Lehtonen on Italian menestynein valmentaja viime vuosilta. Lehtonen päätti uransa Ritten/Renonin peräsimessä tänä keväänä neljänteen perättäiseen mestaruuteen. Ensi kaudella Lehtonen valmentaa Tanskan liigan Rødovreä.

Jääkiekon MM 2019: Italian joukkue

Maalivahdit

Andreas Bernard (Adler Mannheim)

Marco De Filippo (Cortina)

Gianluca Vallini (Sterzing/Vipiteno)

 

Puolustajat

Armin Helfer (Pustertal/Val Pusteria)

Armin Hofer (Pustertal/Val Pusteria)

Roland Hofer (Sterzing/Vipiteno)

Stefano Marchetti (HC Bolzano)

Sean McMonagle (Frisk Asker)

Jan Pavlu (Heilbronner Falken)

Ivan Tauferer (HC Bolzano)

Alex Trivellato (Krefeld Pinguine)

Luca Zanatta (EHC Olten)

 

Hyökkääjät

Raphael Andergassen (Pustertal/Val Pusteria

Anthony Bardaro (HC Bolzano)

Ivan Deluca (HC Bolzano)

Markus Gander (Pustertal/Val Pusteria)

Peter Hochkofler (EC Salzburg)

Marco Insam (HC Bolzano)

Diego Kostner (HC Ambri-Piotta)

Simon Kostner (Ritten/Renon)

Alex Lambacher (Heilbronner Falken)

Angelo Miceli (HC Bolzano)

Giovanni Morini (HC Lugano)

Joachim Ramoser (Nürnberg Ice Tigers)

Marco Rosa (Asiago)