Video: Islanti etenee jatkopeleihin!

islanti lohkovoitto jatkoon pallomeri.net
islanti lohkovoitto jatkoon pallomeri.net

Islanti – Itävalta 2-1 (1-0) Lohko F: Stade de France (80 000 katsojaa), Pariisi.
18′ Jon Dadi Bodvarsson, 1-0
60′ Alessandro Schöpf, 1-1
90+4′ Arnór Ingvi Traustason, 2-1

Islanti oli äärettömän lähellä siirtyä johtoon saman tien, kun Johann Gudmundsson pamautti pallon maaliristikkoon heti 2. minuutilla. 12. minuutilla islantilaismolari Hannes Halldorssonille sattui karmea virhe, kun mies aikaili liikaa pallon kanssa omalla maalillaan. Itävallan isokokoinen hyökkääjä, habitukseltaan Zlatanin ujo serkku, Marko Arnautovic pääsi väliin, mutta samalla liukastui ja maali jäi syntymättä.

Puolen tunnin kohdilla itävaltalaishyökkääjä Arnautovic oli jälleen lähellä osua, mutta ei uponnut. Ja sitten 37. minuutilla Itävalta sai tasoitusmahdollisuuden rangaistuspotkusta, mutta Aleksandar Dragovic missasi pilkun laukomalla pallon vasemman tolpan kautta ohi. Tauolle mentiin Islannin 1-0-johdossa.

Heti toisen jakson alussa Itävallan pelaajat vaativat jo toista rankkaria, mutta erotuomari viittasi vaatimuksille kintaalla. Ja saman tien toisessa päässä Islannin ykköstähti Gylfi Sigurdsson pääsi laukomaan boxin takaa, mutta pallo meni hieman ohi oikealta.

Itävalta sai tehtyä tasoitusmaalin tunnin kohdilla, kun Alessandro Schöpf laukoi pallon sisään, 1-1 Muutama minuutti myöhemmin Islannin Sigurdssonilla oli hyvä maalipaikka, mutta itävaltalaismolari Robert Almer torjui. Schöpfilla oli 74. minuutilla avopaikka viedä Itävalta johtoon, mutta Halldorsson esitti näyttävän jalkatorjunnan.

Itävallan hakiessa lopussa vimmatusti tasoitusta pääsi Islanti 3 vs. 1 -ylivoimahyökkäykseen. Pallo pelattiin lopulta Arnór Ingvi Traustasonille, joka pani pallon tyhjiin, 2-1 siihen game over! Islanti jatkoon!