Video: Islanti teki sen! – Jalkapallon MM-kisat kutsuvat ensi kesänä

islannissa islantilaisista Islannin Islanti EM-kisat fanit / Pallomeri.net
islantilaisista Islannin Islanti EM-kisat fanit / Pallomeri.net

Islanti eteni ensi kesänä pelattaviin Venäjän MM-kisoihin, kun se kaatoi viimeisessä karsintaottelussaan Kosovon lukemin 2-0.

Kosovo tuli otteluun vahvalla itseluottamuksella ja ottikin itselleen pallonhallinnan. Avausmaalista vastasi kuitenkin kotijoukkue, kun Everton-hyökkääjä Gylfi Sigurdsson osui 40. minuutilla.

Toista puoliaikaa oli takana 20 minuuttia, kun Burnleyssä leipätyökseen pelaava Johann Gudmundsson räjäytti Laugardalsvöllurin stadionin liitoksistaan ja sinetöi saarivaltion historiallisen, ensimmäisen MM-kisapaikan. Islannista tulee samalla historian pienin MM-kisoihin selviytynyt maa 334 tuhannella asukkaallaan.

Joukkue pelasi edelliskesänä ensimmäistä kertaa EM-kisoissa ja selvitti tiensä sensaatiomaisesti puolivälieriin asti, jossa Ranska oli kuitenkin parempi lukemin 5-2.

Islanti voitti I-lohkon ja jatkokarsintoihin etenee Kroatia, joka kaatoi maanantain vierasottelussa Ukrainan 0-2. Suomi pelasi Turussa Turkin kanssa 2-2-tasapelin.

Viimeiset MM-karsintaottelut pelataan tiistai-iltana ja luvassa on vielä todellisia jännitysnäytelmiä. Esimerkiksi Hollannin ja Ruotsin ottelussa ratkaistaan A-lohkon jatkokarsintaan etenevä joukkue – tai mahdollisesti jopa lohkovoitto. Viimeisin skenaario toki vaatisi Ranskan tasapeliä tai tappiota Valko-Venäjälle.

Kaikki lopulliset sarjataulukot sekä jatkokarsintoihin selvinneet lohkokakkoset löydät TÄSTÄ LINKISTÄ (Livetulokset.com)

Islanti matkaa MM-kisoihin:

Jos alla oleva video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ (Twitter).