27 MM-minuuttia riitti – Islannin maajoukkuepelaajan Instagram-suosio lähti täysin käsistä

Islannin maajoukkuepelaaja Rurik Gislason / Pallomeri.net

Rurik Gislason ei tiennyt mitä oli luvassa, kun hän pelasi vuoden 2018 MM-kisoissa Islannin paidassa Argentiina-ottelun viimeiset 27 minuuttia.

Ruotsalaislehti Expressen uutisoi, että Islannin jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Rurik Gislason koki elämänsä yllätyksen vuonna 2018 MM-kisojen ottelun Islanti-Argentiina jälkeen.

Kyseessä oli maan historian ensimmäinen MM-ottelu ja Islanti venyi Argentiinaa vastaan tasapeliin lukemin 1-1. Gislason pelasi ottelussa 27 minuuttia tultuaan vaihdosta kentälle. Nuo minuutit riittivät tekemään hänestä turnauksen suosituimman islantilaisen.

Ottelun jälkeen Gislasonin Instagram-seuraajien määrä kymmenkertaistui, 30 000 seuraajasta yli 300 000 seuraajaan. Nykyään Gislasonilla seuraajia on Instagramissa yli 800 000.

Mainos alkaa

– On vaikea puhua asiasta ilman, että vaikuttaisin k**ipäältä, Gislason kommentoi lehdelle.

Somesuosio oli vain osa Gislasonin saamaa huomiota. Häntä verrattiin esimerkiksi näyttelijä Brad Pittiin ja hänet valittiin kisojen komeimmaksi pelaajaksi. BBC:n mukaan eräs argentiinalainen matkailuyritys jopa mainosti matkoja Islantiin Gislasonin kuvalla. Hype meni lopulta täysin överiksi.

– Jotkut ottivat minuun yhteyttä ja halusivat minun luovuttavan spermaani, Gislason kertoo.

Gislasonin mielestä huomio oli inhottavaa ja ärsyttävää, sillä hän halusi keskittyä vain jalkapalloilijan uraansa. Hän kertoo saavansa yhä yhteydenottoja mallitoimistoilta ja faneilta, varsinkin Etelä-Amerikasta ja vuoden 2018 MM-kisojen isäntämaasta Venäjältä.

Hypetyksen kiusallisuus ei toki ole estänyt sitä, etteikö Gislason olisi myös takonut kuumana hehkuvaa rautaa. Gislasonilla on oma vaatemallisto ja Instagramissa hän mainostaa muun muassa giniä.

Parhaimmillaan Gislasonilla oli Instagramissa 1,2 miljoonaa seuraajaa, mutta määrä on hieman pudonnut.

– Seuraajamäärät alkoivat laskea, kun ryhdyin lisäämään kuvia tyttöystävästäni. En tiedä miksi, Gislason kummasteli sarkastisesti.

Edelliset kolme kautta Gislason pelasi Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, SV Sandhausenissa.

Lue myös: KPV:n pelaajalla koronatartunta, Ykkösen ottelu siirrettiin – ”Ilmeinen koronariski”