IS: Kysely paljasti Liigan yleisökadon syitä – lippujen hintatasolle täystyrmäys

Rauman lukko liigan palkinnot - pallomeri.net

Ilta-Sanomat teki kyselyn, jossa selvitettiin miksi ihmiset eivät enää käy Liigan otteluissa. Lippujen korkea hinta nousi ykkössyyksi.

Ilta-Sanomat teki verkkosivuillaan laajan kyselyn, joka oli kohdistettu niille ihmisille, jotka ovat kokonaan lopettaneet Liigan otteluissa käymisen tai vähentäneet käyntejä entisestä. Kyselyn tavoitteena oli selvittää syitä Liigan yleisömäärien laskuun.

Kysely saavutti valtavan suosion. Siihen vastasi peräti 12 356 ihmistä.

Mainos alkaa

Liigapeleissä entistä vähemmän käyvien tai peleissä käymisen kokonaan lopettaneiden mielestä lippujen kalliit hinnat ovat ylivoimaisesti suurin syy jättäytyä pois peleistä.

Kyselyssä tähän pureuduttiin kahdella hieman erilaisella kysymyksenasettelulla. Lippujen hintaa liian kalliina suhteessa pelin ja pelaajien tasoon piti kokonaan peleissä käymisen lopettaneista peräti 83%, kun taas peleissä nykyään harvemmin käyvistä 74% allekirjoitti väittämän.

Kun kysymys muotoiltiin yleisemmin, eli että ovatko liigaotteluiden liput ylipäätään liian kalliita, niin 76% molemmista vastaajaryhmistä kallistui tälle kannalle.

Kysely keräsi peräti lähes 7 000 avointa vastausta. Myös moni heistä viittasi vastauksessaan lippujen hintoihin. Etenkin usea perheellinen vastaaja koki otteluliput liian hintaviksi.

– Kolmehenkinen perhe jos menee otteluun, niin liput ja väliajalla ostetut kahvit kattavat yhden viikon ruuat kotona. Eli jos haluat käydä vaikka kerran viikossa katsomassa yhden pelin, niin kuukauden ruokalasku on kulutettu jäähallille, eräs 33-vuotias mies kirjoitti vastauksessaan.

IS esitti myös kyselyn tulokset SM-liigan toimitusjohtajalle Riku Kallioniemelle.

– Ei ole yllätys, että lippujen hinnat nousevat esiin. Kun olemme tehneet erilaisia yleisötutkimuksia, niin hinta nousee aina esiin. Hinnoissa ei ole tapahtunut merkittävää muutosta verrattuna pandemiaa edeltävään aikaan. Seurat etsivät tähän erilaisia ratkaisuja. Esimerkiksi lasten lippujen hinnoittelun, perhepakettien tai dynaamisen hinnoittelun avulla, Kallioniemi toteaa.

Monessa avoimessa vastauksissa ihmeteltiin, että eikö seurojen kannattaisi myydä halvemmilla lipuilla tupa täyteen, luoda hyvä tunnelma ja kerätä tuottoja oheismyynnistä. SaiPan toimitusjohtajan pallilta Liigan veturiksi aikoinaan siirtynyt Kallioniemi ei ole tästä samaa mieltä.

– Oman seurajohtajan kokemukseni mukaan lipputulot ovat niin merkittävässä osassa seuran liikevaihdossa, että tuollainen logiikka ei ole valitettavasti toiminut. Lippujen hintojen arvoa ei saatu oheismyynnillä korvattua, Kallioniemi sanoo.

Tsekkaa myös: Video: Juha Metsola yllätettiin koomisella tavalla – Kazan-peluri puski reboundin vahingossa sisään