IS: Pekka Virta sai TUTO:lta erikoisen pestin – ryhtyy valmentajien valmentajaksi

Pekka Virta

Ilta-Sanomat uutisoi, että Pekka Virta on saanut TUTO:lta töitä. Virta auttaa seuran valmentajia edustuksesta junioreihin asti.

Ilta-Sanomat uutisoi, että meritoitunut kiekkovalmentaja Pekka Virralle on räätälöity vähintäänkin mielenkiintoinen uusi pesti. Lehden mukaan Mestis-seura TUTO on palkannut Virran urheilujohdon pestiin, jossa hän ottaa ohjia muun muassa joukkueen pelitavasta ja harjoittelusta ja johtaa valmentajia.

Virran tehtäviin kuuluu muun muassa auttaa joukkueen nuorta päävalmentajaa Jonne Virtasta pelillisten asioiden kanssa.

Mainos alkaa:

– Jonne päättää itse, minkä pelin hän valitsee. Annan hänelle apuja siihen peliajatteluun, että mitä itse ajattelen ja Jonne on innostunut vahvasti tutkimaan asioita, Virta kertoo IS:lle.

Tarkempaa titteliään Virta ei vielä paljasta, mutta työnkuvaan kuuluu auttaa kaikkia TUTO:n valmentajia edustusjoukkueesta kilpaikäluokkien junioreihin ja toimia harjoittelun laadunvalvojana.

– Yritän tehdä tätä eri tavalla kuin kukaan valmentaja on koskaan tehnyt auttaessaan muita valmentajia. Elän valmentajien lähellä ja kyselen kuulumiset joka päivä tai ainakin joka toinen päivä. Työ ei painotu toimistolle vaan hallille. Saa olla toppapuku päällä ja pipo päässä. Peli on kiehtonut minua aina, Virta toteaa.

Virta tarjosi alkuvuodesta TUTO:lle asiantuntijuuttaan ollakseen urheilujohdon tukena seuran kehitystyössä. Tuolloin hän korosti, ettei puuttuisi valmennukseen, koska kausi oli kesken, eikä hän ollut nähnyt tarpeeksi. Virta teki seurajohdolle selvitystä seuran urheilullisesta tilasta ja kehityskohteista. Nyt ulkopuolisen konsultin työ vaihtuu siis vakituiseen pestiin.

Tsekkaa myös: Suomen maajoukkuejohtoa syytettiin kännisekoilusta – liitto latasi nyt vastineen ja kiisti ruotsalaisten syytökset


Joukkueet: