IS: asiakirjat paljastivat melkoisen juonittelun – oligarkit halusivat Teemu Selänteen Jokereiden johtoon

Teemu Selänne Teemu Selänteen

Teemu Selänteen ja Ari Mennanderin välisen oikeudenkäynnin yhteydessä paljastui oligarkkien yritys junailla Selänne Jokereiden johtoon.

Ilta-Sanomat uutisoi, että mediapersoona Ari Mennanderin ja Teemu Selänteen talousriitoja käsittelevät käräjäoikeuden asiakirjat paljastavat mielenkiintoisia yksityiskohtia myös Jokereiden taustalla tapahtuneesta kulissipelistä.

Sen jäljet johtavat vuoteen 2015, jolloin Hjallis Harkimo omisti paperilla enemmistön KHL:ssä pelanneesta venäläisoligarkkien rahoittamasta Jokerit Hockey Club Oy:stä.

Mennander kertoi käräjäoikeudelle salaisesta hankkeesta, jonka tarkoituksena oli pelata Harkimo sivuun ja junailla Selänne Jokerien uudeksi omistajaksi. Oikeus katsoo erilaisten todistusten perusteella, että Mennanderilla on ollut Selänteen yhtiön toimeksianto toimia konsulttina Jokerien venäläisrahoittajien sekä Selänteen välillä, kun nämä alkoivat neuvotella Selänteen lähtemisestä Jokerien omistajaksi.

Projekti haluttiin toteuttaa salassa paitsi Harkimolta myös Jokerien GM:nä toimineelta Jari Kurrilta. Mennander kertoi oikeudelle Jokerit-projektin alkaneen keväällä 2015 kokouksessa, jossa olivat olleet hänen lisäkseen läsnä Selänteen ystävä Ismo Syvähuoko sekä Roman Rotenbergin omistaman yhtiön edustaja Martti Ahto.

Mennanderin mukaan Rotenberg oli kertonut hänelle aikaisemmin haluavansa neuvotella siitä, että Harkimo vaihdettaisiin Selänteeseen. Tämä oli Mennanderin todistajalausunnon perusteella ilmoittanut olevansa kiinnostunut asiasta ja kieltänyt samalla kertomasta hankkeesta omalle asianhoitajalleen Ari Lehdolle.

Mennanderin mukaan myöskään Kurrille ei saanut kertoa asiasta, koska tätä pidettiin niin sanottuna Harkimon miehenä. Mennander oli kertomansa mukaan järjestänyt Selänteen joulukuussa 2016 Moskovaan suuntautuneen matkan. Tuossa tapaamisessa Selänne oli Mennanderin mukaan neuvotellut vapaamuotoisesti yhteistyösopimuksesta Rotenbergin ja Timtshenkon kanssa. Matkalla oli lisäksi ollut mukana Kurri, joka ei ollut kuitenkaan tiennyt neuvotteluista.

Tiukasta juonittelusta huolimatta asiat eivät vuosina 2017–2018 edenneet. Selänne ei IS:n tietojen mukaan uskaltanut lopulta lähteä mukaan projektiin, jota rahoitettiin pakotelistalla olevien venäläisoligarkkien rahoilla.

Tietoa tukee Mennanderin oikeudelle antama lausunto, jonka mukaan Timtshenko ja Rotenberg halusivat kesällä 2018 Kurrin Selänteen tilalle mukaan neuvotteluihin.

Lopulta vuonna 2019 Harkimo luopui Jokerit Hockey Club Oy:n omistuksesta.

Tsekkaa myös: Erikoinen tilanne Liiga-ottelussa – Pelicansin maalista löytyi ylimääräinen kiekko kesken pelin


Pelaajat:
Joukkueet: