IS: Liiga pyysi Kärpiltä anteeksi – mestaruuden ratkaissutta osumaa edelsi tuomarivirhe

IS: Liiga pyysi Kärpiltä anteeksi – mestaruuden ratkaissutta osumaa edelsi tuomarivirhe

Liiga on esittänyt anteeksipyynnön Kärpille, sillä seitsemännessä finaalissa nähtiin tuomarivirhe, joka johti lopulta HPK:n maaliin.

Suomen mestaruus ratkesi lauantaina seitsemännessä finaalissa, kun Markus Nenonen laukoi HPK:lle seurahistorian toisen mestaruuden jatkoajalla. Ylivoimalla syntynyt osuma aiheutti runsaasti keskustelua, sillä Aleksi Heponiemen korkeaa mailaa ei olisi koskaan kuulunut viheltää. Nimittäin Kerhon puolustaja Niklas Friman sai osuman joukkuekaverinsa mailasta eikä suinkaan Heponiemen mailasta.

Tuomaristo ei kuitenkaan tilannetta huomannut, vaan Heponiemi passitettiin boksiin neljäksi minuutiksi.

Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että Liiga on välittänyt anteeksipyynnön Kärpille, joka kärsi lauantaina vääryyttä.

– Totta kai pahoittelemme virhettä, etenkin kun siitä syntyi tällainen tapahtumaketju. Se on niin inhimillistä, mutta raadollista, Rönn kertoi Ilta-Sanomille.

– On tullut virhe, jota kukaan ei ole tehnyt tahallaan. Ihmissilmä ei ole päässyt mukaan, on tullut virhe, joka on johtanut ylivoimaan, josta on tullut sitten maali, Rönn jatkoi IS:lle.

Rönn jatkaa vielä haastattelussa, että myös tuomareiden fiilikset ovat todella alhaalla tilanteen johdosta.

– Ei ole tuomarienkaan fiilikset korkealla. Heillä on kova työ mennä tästä eteenpäin.

Rönnin haastattelun pääset lukemaan kokonaisuudessaan Ilta-Sanomien sivuilta.

Jaa tämä:

Joukkueet: ,

Aiheeseen liittyvät julkaisut