Iranilainen painonnostaja sai elinikäisen urheilukiellon – kätteli israelilaista kilpakumppaniaan

Fitnesstähti
Kuva: Getty Images

Iranilainen painonnostaja Mostafa Rajaei on saanut maansa painonnostoliitolta elinikäisen urheilukiellon käteltyään israelilaista kilpakumppaniaan.

Iranin painonnostoliitto on lätkäissyt Mostafa Rajaeille elinikäisen urheilukiellon sen jälkeen, kun tämä kätteli ja oli samassa kuvassa israelilaisen Maksim Svirskyn kanssa Puolassa järjestetyn kilpailun päätteeksi. Iran ei tunnusta vihollisena pitämäänsä Israelia maaksi ja kieltää urheilijoiltaan kaiken kontaktin israelilaisten urheilijoiden kanssa.

Iranin painonnostoliitto kieltää tapauksen seurauksena Rajaeita astumasta mihinkään urheilupaikkaan Iranissa tämän loppuelämän ajan. Lisäksi painonnostoliitto on irtisanonut kilpailudelegaation johtajan Hamid Salehinian.

Iranilaiset urheilijat ovat jo vuosia vältelleet israelilaisten kohtaamista erilaisissa urheilukilpailuissa, mikä on johtanut heidän diskaamiseensa. Usein iranilaiset ovat myös vetäytyneet kilpailuista terveydellisistä syistä, mikäli heidän on ollut määrä kohdata israelilainen urheilija.

Iranilainen painonnostaja Mostafa Rajaei sai elinikäisen urheilukiellon käteltyään israelilaista:

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Katso myös: Hupaisaa sekoilua MM-kisoissa – Georgia ja Venezuela sähläsivät vuorotellen