Aivan mieletön petos – maajussit pelasivat väärennetyssä kriketti­liigassa, jolla huijattiin venäläisiä vedonlyöjiä

Petos Intiassa

Intiassa on tehty mielettömän mittaluokan petos, kun paljastui, että maassa pyöri väärennetty krikettiliiga, jolla huijattiin vedonlyöjiä.

Times of India uutisoi, että Intiassa on paljastunut kerrassaan mieletön krikettiin liittyvä petos, jossa joukko maanviljelijöitä pukeutui Intian korkeimman krikettiliigan Indian Premier Leaguen tähtipelaajiksi ja järjesti otteluita, jotka striimattiin Youtubeen.

Pelikentällä näytti seikkailevan tunnetut joukkueet, kuten Chennai Super Kings, Mumbai Indians ja Gujarat Titans. Tämä väärennetty krikettiliiga oli pistetty pystyyn, jotta venäläiset vedonlyöjät pääsivät lyömään vetoa otteluista Telegram-kanavan kautta ja siten tulisivat huijatuksi.

Otteluita pelattiin pienen maalaiskylän kentällä Gujaratissa, jonka ei ehkä pitäisi antaa vakuuttavaa kuvaa itsestään ison urheilu­tapahtuman näyttämönä, mutta huijaus oli toteutettu ilmeisesti riittävän hyvin. Kentälle oli asennettu valoja, yleisön äänet tulivat netistä haetulta ääninauhalta ja otteluita selosti imitaattori, joka kuulosti IPL:n varsinaiselta selostajalta.

Poliisi onnistui pidättämään väärennetyn kriketti­liigan organisoijan juuri ennen liigan neljännes­välierää. Poliisi on toistaiseksi pidättänyt neljä henkilöä tapaukseen liittyen. Petoksen pääorganisoijana toiminut henkilö on aiemmin työskennellyt Venäjällä baarityön­tekijänä. Petokseen palkattiin mukaan yhteensä 21 maanviljelijää. ”Pelaajat” saivat yhdestä pelistä palkkioksi 400 Intian rupiaa eli noin viisi euroa.

Intiassa paljastui mieletön petos, kun maassa pyöritettiin väärennettyä krikettiliigaa:

Katso myös: Beach volleyn MM-kisoissa täysin mieletön palloralli – USA:n Sara Hughes haki jokaisen pallon