Video: Mieletön tapaus Ghanassa – Inter Alliesin toppari teki tahallaan kaksi omaa maalia pilatakseen sopupelin

Hashmin Musah Inter Allies / Pallomeri.net

Ghanan liigassa nähtiin jotain hyvin erikoista, kun Inter Alliesin Hashmin Musah teki tahallaan omia maaleja pilatakseen sopupelin.

Ashanti Gold rökitti Inter Alliesia Ghanan Valioliigan lauantain kierroksella maalein 7-0, mutta nopeasti oli selvää, että taustalla oli jotain muuta kuin Ashantin huippuesitys.

Huomion keskipisteeksi nousi Interin keskuspuolustaja Hashmin Musah, joka latoi pallon kahdesti omaan maaliin ja täysin tahallisesti. Inter oli ottelussa tappiolla 5-0, kun Musah tarttui toimeen 12 minuuttia ennen pelin päättymistä. Hänet oli otettu kentälle vaihdosta puolta tuntia aiemmin.

Mainos alkaa

Musah paljasti ottelun jälkeen medialle miksi teki kuten teki.

– Kuulin hotellilla, että 5–1-tuloksesta meitä vastaan oli lyöty vetoa. Ottelun jälkeen joukkueeni kehui minua siitä, että olin pilannut vedon, joka oli lyöty ottelua varten. Lupasin valmentajalleni, että jos hän antaa minun pelata, pilaan vedon. Ja pelin jälkeen kaikki onnittelivat minua. En hyväksy vedonlyöntiä, Musah totesi Kumasi FM:n haastattelussa.

Hänet otettiin takaisin penkille heti sen jälkeen, kun hän oli saanut urakkansa päätökseen. Samalla päättyi Interin ankea kausi maan pääsarjassa. Joukkue jäi Valioliigan jumboksi ja putoaa ensi kaudeksi alemmalle sarjatasolle.

Musahin esittämät väitteet ovat asettaneet Ashantin ikävään valoon. Seurajohto on kiistänyt syytökset sääntöjen vastaisista teoista. Seuran mukaan heidän pelaajansa pelasivat kilpailullisesti koko ottelun ajan. Viisi ”hienoa maalia” syntyi seurajohdon mukaan ”kovan työn ja yhteistyön kautta”.

Videotodisteet esimerkiksi ottelun neljännestä maalista (video löytyy jutun lopusta) kertovat kuitenkin toisenlaista kieltä tapahtumien kulusta.

Ghanan jalkapalloliitto on kertonut ottavansa tapauksen tutkintaansa. Ashanti on uhannut oikeustoimilla jokaista henkilöä ja organisaatiota, joka virheellisesti syyttää seuraa sopupelistä.

Inter Alliesin Hashmin Musah tekee kaksi omaa maalia tahallaan pilatakseen sopupelin:

Tässä esimerkki Ashanti Goldin ”hienoista maaleista”, eli näin syntyi 4-0-maali:

Katso myös: Video: Ei aivan jokapäiväinen näky – Union Omahan hyökkääjä veti pallon maaliverkosta läpi