Tuomarifarssi F-liigassa? – “tasoitusmaalia” ei nähty edes videotarkistuksessa, Indiansin vastalause hylättiin

Westend Indiansin tasoistusmaalifarssi

Miesten F-liigassa koettiin puhuttava tilanne, kun Westend Indiansin tasoitusmaalia ei nähty videolta ja seuran vastalause myös hylättiin.

Miesten F-liigan Westend Indians teki sunnuntaina vastalauseen Nurmon Jymy -ottelun tapahtumista. Kyseessä oli tilanne, jossa ottelun erotuomaripari tarkisti videolta Indiansin 7-7-”tasoitusmaalin” ajassa 59.11. Erotuomaripari ei nähnyt videolta maalia ja Jymy voitti pelin maalein 7-6. Indians on siis tehnyt vastalauseen nimenomaan erotuomareiden videotarkistuksen lopputuluksesta.

Ottelun maalikoosteessa näkyy kieltämättä nopea tilanne, joka sittemmin tarkistettiin tuomareiden toimesta. Videolta katsottuna kiistatta näyttää vahvasti siltä, että pallo käy maaliverkossa.

F-liigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä hylkäsi Westend Indiansin tekemän vastalauseen. Indians oli sitä mieltä, että ottelu olisi pitänyt uusia suuren tuomarivirheen vuoksi. Päätöksen mukaan Jymyn vierasvoitto ei kuitenkaan muuttunut miksikään.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmä linjasi päätöksessään, että sen arvioiminen käykö pallo maalissa vai ei, kuuluu ottelun erotuomareiden tehtäviin, eikä muutostenhakuelimien.

Vastalauseasian osapuolilla on sääntöjen mukaan mahdollisuus hakea päätökseen muutosta Salibandyliiton valituslautakunnalta.

Ottelukoosteen perusteella näyttäisi siltä, että tuomaristo missasi Westend Indiansin tasoitusmaalin sunnuntain F-liigan ottelussa:

Katso myös: Klassikkovideo: 17-vuotias latvialaisjuniori teki aivan käsittämättömän rankkarimaalin