IL: Ilves kehitti suunnitelman, jolla saataisiin 5000 ihmistä lehtereille – ”Pieni toivonkipinä on herännyt”

Ilves Veikkausliiga / Pallomeri.net

Ilves on kehitellyt suunnitelmaa, jonka myötä seura pystyisi ottamaan jopa 5000 ihmistä katsomoon silti yhä valtion linjauksia noudattaen.

Iltalehti uutisoi, että Veikkausliigaa pelaava Tampereen Ilves on keksinyt keinon, jolla seura pystyisi ottamaan kotipeleihinsä jopa 5000 ihmista, mutta jolla se myös yhä noudattaisi valtion linjauksia ja rajoituksia yleistötapahtumien turvallisuuden suhteen.

Veikkausliiga käynnistyy heinäkuussa, mutta viimeisten linjausten mukaan stadioneille saa päästää heinäkuun ajan vain 500 henkilöä per ottelutapahtuma. Ilveksen suunitelma perustuu siihen, että seura pystyy siirtämään kotiottelunsa Ratinan stadionille, joka vetää liki 17 000 katsojaa. Stadionalue on noin kahden hehtaarin kokoinen, joten turvavälit pystyttäisiin toteuttamaan linjausten edellyttämällä tavalla.

– Nyt on pieni toivonkipinä herännyt, että Ratinan stadionille saataisiin turvallisesti paljon enemmän kuin 500 ihmistä. Saisimme turvallisesti Ratinan katsojakapasiteetista noin kolmasosan käyttöömme, kertoo Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola Iltalehdelle.

Mainos alkaa

Kolmasosa kapsiteetista tarkoittaisi noin 5 500 henkeä. Lippuja myytäisiin vain ennakkoon ja kausikorttilaisen pitäisi ilmoittaa käyttävätkö he istumapaikkansa.

– Ratinassa on 20 eri sisäänkäyntiporttia. Ajatuksena on, että katsojat jaetaan eri katsomonosiin, lipuissa on kartalla näytetty sisäänpääsypaikka ja tarkka saapumisaika. Väkeä voidaan porrastaa tiettyihin kellonaikoihin Jokaisella portilla on meidän väkeä ohjaamassa. Tarvittaessa heillä on maskit päässä ja suojakäsineet käsissä, valottaa Erola.

Ensimmäinen haaste on wc-tiloissa, joita Ratinan stadionilla ei ole kaikissa katsomoissa. Tässä asiassa kaupunki ojentaa auttavan kätensä.

– Tampereen kaupunki on luvannut auttaa meitä tuomalla riittävästi bajamajoja, paljastaa Erola.

WC-pulman lisäksi oheismyynnin kohdalla saattaa turvaväleistä tulla vaikea pala toteutettavaksi, mutta kaikkein suurin kysymysmerkki Ilveksen visiossa on katsomosta poistuminen ottelun päätyttyä.

– Rivi kerrallaan kuulutuksia ja katsomoaukoilla olevia ohjeita noudattaen, pohtii Erola.

Kokoontumisrajoitukset ovat kova pala Ilvekselle, sillä sen toiminta on vahvasti kiinni pääsylipputuloista.

– Ottelumyyntimme on 20 000–60 000 euroa riippuen vastustajasta, säästä ja pelipäivästä. Kun otetaan keskiarvoksi 30 000 euroa, jokainen voi laskea, mitä se tarkoittaa taloudellemme, jos 500 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa.

Päätöksiä urheilutapahtumien katsojamäärien mahdollisista poikkeusluvista odotetaan näinä päivinä. Aluehallintovirasto ratkaisee tapahtumien kohtalon, mutta valtioneuvoston linjauksilla on suuri painoarvo.

Jos yllä esitelty visio ei mene sellaisenaan läpi, niin Erolalla on esittää myös maltillisempi vaihtoehto, joka voisi toimia myös muissa Veikkausliiga-kaupungeissa.

- Pystyisimme tuomaan Ratinaan turvallisesti kenenkään terveyttä vaarantamatta noin kolmasosan kapasiteetista. Jos se ei toteudu, toivottavasti saisimme edes 500 henkeä per katsomo, eli neljällä eri katsomolla se tarkoittaisi 2 000 ihmistä, vetoaa Erola.

Lue myös: C More pysyy Mestarien liigan kotina – Eurooppa-liiga siirtyy Viasatille


Joukkueet: