Myös Ilves passitettiin karanteeniin – Liiga puuhaa playoff-kuplaa välieristä eteenpäin

Ilves maali Teemu lepaus matias myttynen liiga - pallomeri.net

Liiga sai taas huonoja uutisia, kun Ilves passitettiin karanteeniin tartunnan vuoksi. Liigan johto järjestelee playoffeihin kuplaa.

Tampereen Ilves tiedottaa, että joukkueen toiminta on keskeytetty välittömästi keskiviikkoaamuna, kun joukkueen jäsenellä todettiin pikatestissä koronavirustartunta.

Tartunta on nyt varmistunut PCR-testissä ja tartunnan saanut henkilö on asetettu kotieristykseen. Lisäksi tartuntatautiviranomainen on saanut käytyä läpi kaikki joukkueen jäsenet sekä muut mahdolliset altistuneet henkilöt ja arvioinut yksilöllisesti kunkin henkilön osalta karanteenin tarpeen sekä pituuden.

Mainos alkaa

Tapaukseen liittyen Ilveksen joukkueen ulkopuolisia altistumisia ei ole tapahtunut. Nyt karanteeniin asetettujen henkilöiden osalta karanteeni päättyy 5. huhtikuuta. Kaikki tapaukseen liittyvät karanteeniin asetetut henkilöt testataan jatkossa mahdollisten oireettomien kantajien löytämiseksi.

Näin ollen Liigan joukkueista HIFK, Ilves, SaiPa ja Sport ovat karanteenissa ja seurojen pelejä on jouduttu perumaan.

Liigan tuorein koronatapaus herätti jälleen kysymyksiä siitä, miten playoffit aiotaan pelata. Kilpailutoimenjohtaja Arto Järvelä vahvistaa Iltalehden haastattelussa, että Liiga puuhaa niin sanottua kuplamallia playoffien myöhemmille kierroksille.

– Asiaa työstetään, ja tällä hetkellä se olisi välieristä alkaen, Järvelä totesi lehdelle.

Vielä ei ole selvää, että mihin kaupunkiin kupla olisi tarkoitus luoda.

– Useampi halukas on ilmoittautunut järjestämään ja tutkimme parhaillaan niitä vaihtoehtoja.

Järvelän mukaan kustannuskysymykset sanelevat sen, että kuplaa ei voida ottaa käyttöön heti playoffien alusta.

– Jos ensimmäinen kierros pelataan CHL-mallilla eli paras kahdesta, niin se onnistutaan pelaamaan yhdessä hallissa, mutta ongelma tulee puolivälierissä. Siihen tarvittaisiin kaksi paikkakuntaa. Olemme katsoneet niin, että työstämme kuplaa vain yhdelle paikkakunnalle. Jos pelaisimme alusta asti kuplassa, tarvitsisimme vähintään kaksi paikkakuntaa. Se olisi jo vähän kannattamatonta, Järvelä sanoo.

Tsekkaa myös: Tappara treenautti koronapositiivisia U20-pelaajia tyhjässä hallissa – tapauksesta tehty rikosilmoituksia


Joukkueet: