Huikeaa draamaa – Ässät sai kiekon loppuhetkillä maaliin, mutta videotarkistus sysäsi “pubijoukkueen” kesälomille

Ilves-Ässät hylätty tasoitus

Ilves meni välieriin, mutta lähellä oli, että Ässät olisi vienyt viidennen pelin jatkoajalle. Loppuhetkien tasoitus kuitenkin hylättiin.

Tampereen Ilves piti pintansa ja kaatoi “pubijoukkueeksi” ristityn Porin Ässien ryhmän tiukan taistelun jälkeen viidennessä puolivälieräottelussa, kun lukemat olivat pelin päätyttyä Ilvekselle 3-2. Näin Ilves tiputti sitkeästi vastaan haranneen porilaisryhmän kesälomille voitoin 4-1.

Oli kuitenkin aivan hilkulla, että Ässät olisi saanut runnottua pelin tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia noin minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ässien kapteeni Jesse Joensuu ampui kiekon päin Ilves-maalivahti Marek Langhameria, mutta sai lyötyä irtokiekon tämän längistä läpi.

Kiekko lipui aina maaliviivalle asti ja oli osittain sen yli, mutta ei lopulta aivan mennyt sisään asti. Tai ei ainakaan sääntöjen sallimin keinoin. Ässien Roope Talaja näet ajeltiin selkäpuolelta nurin ja kaatuessaan hän siirsi maalia. Hän ehti myös kurottaa kiekkoa kohti ja yritti osua siihen mailansa varrella.

Kaiken kaikkiaan tasoitusmaali oli kiduttavan lähellä, mutta videotarkastuksen jälkeen tuomaristo totesi, että Talaja antoi kiekolle sen maaliviivan ylittämiseen tarvittavat vauhdit kädellään, joten maali hylättiin.

Talaja pääsi hetkeä myöhemmin ampumaan vielä hyvältä paikalta, mutta Langhamer veti pidemmän korren ja Ilveksen johto kesti loppuun saakka.

Näin lähellä Ässät kävi tasoitusta noin minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua viidennessä puolivälieräottelussa:

Katso myös: Liigan tilannehuone löysi kurinpidolle töitä – Lukon Henri Ikonen sikaili tuomarien silmiltä piilossa


Pelaajat:
Joukkueet: ,