Ilonen taistelee Openissa – jatkopaikka täysin omissa käsissä

Mikko Ilosen pelit The Open Championshipissa pääsivät perjantain viivästysten johdosta alkamaan vasta hieman ennen kello kahdeksaa Suomen aikaa. Ilonen oli terävänä iltavuorosta huolimatta pelaten kymmenen reikää tulokseen -1 ja parantaen asemiaan lähes 30 sijan verran. Pelit keskeytettiin pimeyden takia ja Mikolle jäi todella mukava panos huomenna aamulla kello 7.00 Skotlannissa käynnistyvään kierroksen toiseen puoliskoon. Jatkopaikka on vain kahden lyönnin päässä.

Ilosen kymmenen reiän urakka piti sisällään yhdeksän paria ja yhden birdien väylällä seitsemän. Putteri oli selkeästi lämpimämpänä ja Mikko selviytyi muutamasta avainkohdasta moitteetta. Toisen päivän tulostaso on ollut jonkin verran avauspäivää heikompi ja cut-raja on pysytellyt sitkeästi par-tuloksessa.

St.Andrewsin kentällä, kuten lähes kaikilla perinteisillä linkseillä ensimmäiset yhdeksän reikää pelataan poispäin klubitalolta ja toiset yhdeksän takaisin päin. Aamun tuulta on vielä vaikea ennustaa, mutta parhaimmassa tapauksessa Iloselle voisi osua hyvä lentokeli ja myötätuuli aamun ysille. Pahimmassa tapauksessa koko jälkimmäinen puolisko pelataan käytännössä vastatuuleen. Tuurillakin on paljon merkitystä. Ilosen tavoin kentällä on vielä yli 50 pelaajaa, jotka toivovat aamuksi otollisia kelejä.

Mainos alkaa:

Kisan kärjessä jatkaa eilisen päivän parhaan tuloksen pelannut Dustin Johnson, joka pommittaa St.Andrewsin kenttää kumoon pitkillä avauksillaan. Johnson on toista kierrosta -3 pelattuaan sitä 12 reikää. Yhteistulos -10 asettaa hänet lyönnin johtoon ennen kakkosena olevaa Danny Willetia. Paul Lawrie ja Jason Day ovat kahden lyönnin päässä ja heilläkin on vielä vajaa puolet toista kierrosta pelaamatta.

Kolmatta peräkkäistä major-voittoaan tavoitteleva Jordan Spieth pelaa Johnsonin kanssa samassa ryhmässä. Vahvan avauskierroksen 67 (-5) pelannut Spieth on toista kierrosta par-tuloksessa tehtyään kolme birdietä ja kolme bogia. Johnson on “vain” viiden lyönnin päässä. Varaa eron kasvamiseen ei kuitenkaan enää juurikaan ole, joten Spiethin on oltava terävänä heti 10 tunnin päästä kun pelit jatkuvat.

Mikko Ilosen otteita voi seurata livenä Twitteristä laittamalla seurantaan “Lahden pojat” @EPohjalainen ja @TuomasSiivonen, jotka selostavat peliä hyvin vahvalla lahtelaisella huumorilla höystettynä.