Ilmahälytys keskeytti futispelin Ukrainassa – pelaajat pakenivat suojiin, ottelu kesti yli neljä tuntia

Ukrainassa

Ukrainassa yritetään päästä kiinni tavalliseen arkeen jalkapallon puolella, sillä paikallinen pääsarja käynnistyi jälleen elokuussa.

Jokaisessa Ukrainan pääsarjan pelissä on kuitenkin tiukat turvatoimet, jotta pelaajien turvallisuus pystytään takaamaan. Ottelut pelataan tietysti tyhjille katsomoille, minkä lisäksi stadioneille on asetettu ilmahyökkäyssireenejä. Myös asevoimia on paikan päällä takaamassa tapahtumien turvallisuutta.

Ilmahälytyssireenit tulivat hyvään käyttöön heti avausviikonloppuna, kun Ruch Lviv ja Metalist Harkova kohtasivat. Taisto jouduttiin keskeyttämään useaan otteeseen ilmahälytysten vuoksi, joten pelaajat siirtyivät suojaan stadionin uumeniin.

Olosuhteet suojassa eivät tietystikään ole mitään luksusta, joten jokainen voi vain kuvitella, miten tuossa tilanteessa pystyt valmistautumaan itse pelaamiseen.

Kolmelta käynnistynyt peli saatiin pelattua loppuun vasta puoli kahdeksan aikaan illalla, joten pelaajat joutuivat siirtymään suojaan useaan otteeseen ja peliä pystyttiin jatkamaan aina pienissä pätkissä.

Ilmahälytys laittoi pelin kesken Ukrainassa