Video: Ilkka Pikkarainen mesosi itselleen ulosajon Mestiksessä – sortuiko tuomari ylireagointiin?

Ilkka Pikkarainen IPK / Pallomeri.net

IPK:n Ilkka Pikkarainen sai ulosajon suunsoitosta lauantain Mestis-kierroksella. Videon perusteella tuomari suututti Pikkaraisen todella kevyellä jäähyllä.

Kajaanin Hokki ja Iisalmen Peli-Karhut kohtasivat lauantain Mestis-kierroksella ja voitto meni vierasjoukkue IPK:lle maalein 2-4. Ottelun kolmannessä erässä IPK joutui puolustamaan johtoaan ilman kokenutta ykköstähteään, kun kultakypärä Ilkka Pikkaraiselle tuomittiin ulosajo.

Pikkarainen on opittu kiekkourallaan tuntemaan pelaajana, jonka hiili palaa melko säännöllisesti ja varsin kirkkaalla liekillä. Tällä kertaa Pikkaraiselle tuomittiin pelirangaistus sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

Ottelun tv-lähetyksn videotallenne kuitenkin viittaisi siihen, ettei Pikkaraisen tuohtumus ehkä ollutkaan täysin perusteetonta. Kaikki alkoi, kun IPK:lle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Pikkarainen kysyi varakapteenin ominaisuudessa ohi luistelleelta tuomarilta jäähystä ja vastauksen saatuaan lähti luistelemaan pois.

Pikkarainen nappasi hänen vierellään olleen kiekon ja nosti sen löysästi laitaan. Tässä kohtaa lähetyksessä kamera kääntyi toisaalle, joten ei ole selvää tekikö Pikkarainen vielä jotain lisää, mutta mitä ilmeisimmin Pikkaraisen löysä nosto tulkittiin protestiksi ja hänelle lätkäistiin kymmenen minuutin käytösrangaistus.

Pikkarainen suivaantui tästä ja latasi sanaisen arkkunsa sisällön jäähyn antanutta tuomaria kohtaan. Pikkarainen ehti jäähyaitioon asti, kun tuomari päätti Pikkaraisen puhuneen tarpeeksi törkeitä ansaitakseen aikaisen suihkun. Pikkarainen läväytti suutuspäissään jäähyluukun kiinni todella kovalla voimalla ja luisteli antamaan tuomarille hieman epärakentavaa kritiikkiä ennen kuin poistui kaukalosta.

Pikkarainen ei saanut käytöksestään lisärangaistuksia vaan pelasi sunnuntain kierroksella, kun Hokki ja IPK kohtasivat uudestaan IIsalmessa.

Ilkka Pikkarainen suuttuu saamastaan rangaistuksesta:


Pelaajat:
Joukkueet: