Video: Ilari Melart maksoi kovan hinnan taklauksestaan – SHL lätkäisi viiden ottelun pelikiellon

Ilari Melart Växjö / Pallomeri.net

Växjön Ilari Melart ajettiin ulos SHL:n välieräsarjan toisesta ottelusta ja hänen taklauksensa poiki peräti viiden ottelun pelikiellon.

Växjö hävisi Örebrolle perjantaina kotonaan maalein 1-0 SHL:n välieräsarjan toisessa ottelussa ja sarja on nyt tasan voitoin 1-1. Ottelussa sattui varsin puhuttava tilanne, josta Växjön Ilari Melart ajettiin suihkuun.

Melart taklasi avauserän lopulla Rodrigo Abolsia ja osui tätä päähän. Kontakti päähän oli selkeä, mutta ei erityisen kova ja tilanne itsessään vaikutti lähinnä huolimattomuudelta. Videon perusteella Melartin pyrkimyksenä vaikuttaisi olevan lähinnä Abolsin eteen kiilaaminen ja hänen liikkumisensa estäminen.

Mainos alkaa:

Silti SHL:n kurinpito otti tiukan linjan ja lätkäisi Melartille peräti viiden ottelun pelikiellon, mitä voidaan pudotuspeleissä pitää poikkeuksellisen kovana tuomiona, sillä Melart missaa varmuudella ainakin välierien lopun, jos sarja menee seitsemään otteluun, mutta pelikielto voi hyvin jatkua jopa seuraavan kauden alkuun saakka.

Rangaistuksen kovuutta arvioitaessa pitää toki muistaa se, että Melartilla oli huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa tammikuulta, jolloin tuomio koveni entisestään.

Ilari Melart sai tästä taklauksesta peräti viiden ottelun mittaisen pelikiellon:

Katso myös:


Pelaajat:
Joukkueet: