IL: JYP paljasti Liigan tarkimmin varjellun salaisuuden – tilinpäätös kertoo tv-potin todellisen suuruuden

JYPin JYP

Iltalehti uutisoi, että Liigan suuri salaisuus on mitä todennäköisimmin paljastunut, sillä JYP kertoo tilinpäätöksessään tv-potin suuruuden.

Iltalehti uutisoi, että JYP:n tuore tilinpäätös näyttää paljastavan, minkä verran seura on kahtena edelliskautena saanut tv-korvauksia. Liigan tv-oikeuksien arvo ja seurojen saamat niin sanotut tv-rahat ovat olleet tarkoin varjeltu salaisuus, mutta seuran tilinpäätöksen tuloslaskelmassa listataan, että ”tv-korvauksia” on tullut 1,25 miljoonaa euroa ajanjaksolla 1.5.2022–30.4.2023. Edelliskaudella summa oli 1 125 000 euroa, eli kasvua toissakaudesta viime kauteen oli 125 000 euroa.

Liigaseurojen saamista tv-rahoista on viime vuosina esitetty vain arvioita, jotka ovat olleet kokoluokaltaan noin 1,5 miljoonaa kautta kohti. JYP:n tuoreet lukemat ovat siis merkittävästi tätä pienemmät.

C Moren omistavan Telian ja Liigan välinen tv-sopimus ulottuu kauden 2026–27 loppuun asti. Telia hankki oikeudet aikoinaan kuusivuotisella sopimuksella kaudesta 2018–19 lähtien. Keväällä 2022 osapuolet julkistivat kolmivuotisen jatkosopimuksen.

Iltalehti tavoitti JYP:n toimitusjohtajan Risto Korpelan, joka väisteli toimittajan kysymyksiä:

- Siinä on meidän omiakin, mitä me olemme sitten…se on Liigan tehtävä kommunikoida tai kommentoida tv-korvausasioita. Meillä on siinä meidän kokonaisuus. Kaikki, mikä liittyy liikkuvaan kuvaan. Siinä on kaikki sellainen mikä meillä liittyy meidän näkyvyysasioihin, Korpela vastasi.

Hän ei myöskään ottanut kantaa siihen, pyörivätkö muiden seurojen summat samassa suuruusluokassa.

- Se kannattaa kysyä muilta liigaseuroilta, että mitä siihen momenttiin kukakin laittaa, Korpela sanoi.

Iltalehden jutussa kerrotaan myös, ettei Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen tiistaina iltapäivällä suostunut vastaamaan lehden puheluun, vaan ohjasi tekstiviestillä haastattelupyynnön viestintäjohtaja Tuomas Nyholmille, joka niin ikään jätti vastaamatta. Myöskään Liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen ei vastannut IL:n puheluihin.

Tsekkaa myös: MTV Urheilu: Kiekko-Espoo lähtee haastamaan Liigaa – on jättämässä lisenssihakemuksen syksyn aikana


Joukkueet: