IL: Jukka Jalonen aivan raivona kurinpitopäätöksestä – ”Ihan v*tun käsittämätön päätös”

IL: Jukka Jalonen aivan raivona kurinpitopäätöksestä – ”Ihan v*tun käsittämätön päätös”

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen ei hyväksynyt alkuunkaan sitä, että USA:n Clayton Keller selvisi tempustaan ilman pelikieltoa.

USA:n ja Suomen välisen ottelun puhuttavin tilanne nähtiin jatkoajalla, kun Keller veti Leijonien Juhani Tyräväisen tylysti nurin jalkapyyhkäisyllä. Tuomaristolta tilanne meni ohi ja hetkeä myöhemmin jenkit iskivät voittomaalin.

Kurinpito otti tilanteen tutkintaan, mutta Keller selvisi tilanteesta pelkällä varoituksella.

– Keller sai vahvan varoituksen. Jos sama mies vielä syyllistyy näissä kisoissa johonkin, hän saa vähintään kahden ottelun pelikiellon, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi Iltalehdelle.

Kummola myönsi samassa haastattelussa, että tuomaristo oli myöntänyt virheen jälkikäteen ja videoiden jälkeen miehet olivat sitä mieltä, että ulosajo olisi ollut oikea tuomio.

Jalonen ei voinut sietää IIHF:n kurinpidon päätöstä, vaan luotsi latasi Iltalehdelle suorat sanat tilanteesta.

– Katastrofi, täysi vitsi! Tämä siis tarkoittaa sitä, että jäällä saa potkia ja saa vain varoituksen. Ihan vitun käsittämätön päätös! Kun on NHL-pelaaja niin saa potkaista. Ei jumalauta mene oikeustajuntaani, Jalonen sanoi IL:lle.

Jalonen oli äärimmäisen kiukkuinen päätöksestä eikä ihme, sillä Tyrväinen olisi voinut loukkaantua pahastikin Kellerin tempusta.

– Keller sai varoituksen, kun Tyrväinen ei loukkaantunut. Ennen turnauksen alkua kerrottiin, että rangaistuksia määrättäessä sillä ei ole mitään väliä, loukkaantuuko pelaaja vai ei, teko ratkaisee. Nyt kurinpitoryhmä käänsi takkinsa NHL-pelaajan edessä, Jukka Jalonen totesi IL:n haastattelussa.

Täältä pääset lukemaan Iltalehden jutun kokonaisuudessaan.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut