Fantastista! Joni Mäki ja Iivo Niskanen ottivat olympiahopeaa parisprintistä!

Kuva: Getty Images

Suomen Iivo Niskanen ja Joni Mäki tekivät uskomattoman suorituksen keskiviikkona, sillä kaksikko hiihti miesten parisprintistä olympiahopeaa.

Jo ennakkoon oli tiedossa, että sekä naisissa että miehissä on loistavat saumat mitaleille. Suomi ei kuitenkaan suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutunut, joten mitali vaati täydellistä onnistumista.

Naisissa tuloksena oli katkera 4. sija, joten kaikki katseet kääntyivät miehiin. Se oli varmaa, että Iivo Niskasen kunto oli huima, mutta ikävistä ongelmista kauden mittaan kärsineen Joni Mäen iskukyky oli pieni arvoitus.

Suomalaiskaksikko oli finaalissa kuitenkin todella terävällä päällä ja hiihto eteni täysin käsikirjoituksen mukaan. Niskasen viimeisellä osuudella nähtiin lopullinen ratkaisu, kun Suomi, Venäjä ja Norja karkasivat muilta.

Mäki lähti heti ankkuriosuudelle vauhdilla ja alkoi vetämään kolmikkoa, jotta takana olleet haastajat pysyivät kaukana. Norjan supertähti Johannes Kläbo oli omaa luokkaansa maalisuoralla, mutta Mäki pesi huikealla tavalla Venäjän hiihtäjän, joten Suomi sai nappasi uskomattomalla tavalla olympiahopeaa.


Pelaajat: ,