IIHF teki kovan päätöksen – Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin toistaiseksi ulos kaikesta toiminnasta

U20 MM-kultaa Venäjä kanada u20 mm-finaalin - pallomeri.net

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti myöhään maanantai-iltana, että Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu ulos liiton toiminnasta.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedottaa, että liittohallitus on maanantaisessa kokouksessaan päättänyt tehdä kovan päätöksen, jonka myötä Venäjä ja Valko-Venäjä tullaan toistaiseksi sulkemaan täysin kaiken kilpailutoiminnan ulkopuolelle.

Päätös koskee jokaista ikäluokkaa sekä myös seurajoukkueita. Tämän lisäksi liitto evää Venäjältä oikeuden järjestää sille myönnetyt vuoden 2023 U20 MM-kisat. Kisat oli tarkoitus pelata Venäjällä 26.12.2022-5.1.2023. Liitto kertoo etsivänsä kisoille uutta isäntää.

Liitto toteaa tiedotteessaan, ettei pitemmälle vieviä lisätoimenpiteitä ole missään tapauksessa suljettu pois, mutta samalla liitto toivoo, että sodalle saadaan nopea ja rauhaisa päätös.

– IIHF ei ole poliittinen toimija eikä näin ollen voi vaikuttaa Ukrainan sotaa koskeviin päätöksiin. Siitä huolimatta meillä on velvollisuus pitää huolta jäsenistämme ja tehdä kaikkemme sen eteen, että tapahtumamme voidaan viedään läpi olosuhteissa, jotka ovat turvalliset kaikille osallistuville maille, IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif toteaa liiton tiedotteessa.

Tämän lisäksi aiemmin maanantaina tiedotettiin, että Suomen, Ruotsin ja Tshekin Jääkiekkoliitot ovat päättäneet lopettaa yhteistyön Venäjän Jääkiekkoliiton ja sen maajoukkueiden kanssa. Venäjän tilalle haetaan nyt neljättä joukkuetta kevään EHT-turnauksiin.

– Ensi kauden osalta tavoitteena on, että Venäjän korvaa IIHF:n rankingin korkeimmalla sijalla oleva eurooppalainen joukkue, Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi.

IIHF tiedotti, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan ulos ainakin näistä tapahtumista:

2022 IIHF Continental Cup (Valkovenäläinen HK Gomel suljetaan pois turnauksesta)

2022 U18 MM-kisat

2022 Miesten MM-kisat

2022 Naisten U18 MM-kisat

2022 U20 MM-kisat (siirretty vuodenvaihteesta kesälle)

2022 Naisten MM-kisat


Joukkueet: ,