IIHF: Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan loppuun – puheenjohtaja väläyttää elokuuta ajankohdaksi

Sportsnet Suomi Nuoret Leijonat U20
Kuva: Getty Images

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif vahvistaa, että keskeytyneet alle 20-vuotiaiden MM-kisat aiotaan pelata loppuun.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif paljasti uutistoimisto RIA Novostille, että vuodenvaihteessa koronan takia keskeytetyt alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan ensi kesänä loppuun Kanadassa.

– Voin vahvistaa, että nuorten MM-kisat käydään kesällä Albertassa. Todennäköisesti ne pelataan elokuussa. IIHF vahvistaa päivämäärät ja sijainnin Pekingin olympialaisten jälkeen, Tardif kertoi.

MTV uutisoi, että kansainvälisen liiton suunnitelmat ovat kiirineet myös Suomen Jääkiekkoliiton tietoisuuteen.

– Kisat pyritään pelaamaan loppuun. Lähtökohta on se, että joko kesällä tai alkusyksystä elokuussa. Lopullisia päivämääriä ei ole vielä lyöty lukkoon. Hyvin suurella todennäköisyydellä kisat tullaan pelaamaan loppuun, Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen vahvisti.

MTV:n mukaan MM-turnauksen uusi ajankohta asettaa mielenkiintoisia haasteita myös Nuorille Leijonille. Päävalmentajana keskeytetyksessä turnauksessa toimineen Antti Pennasen sopimus päättyy keväällä ja Pennasen saappaisiin astuu kokenut Kari Jalonen. Näin ollen on vielä epäselvää, että kuka joukkuetta valmentaa, kun turnausta jatketaan.

– Ensin odotetaan virallinen päätös siitä, milloin pelit pelataan, jotta voidaan sitten sen asian suhteen tehdä jatkotoimia. Totuus on se, että Antti Pennasen sopimus loppuu tähän kevääseen ja Kari Jalosen sopimus alkaa vastaavasti. Käydään se herrojen kanssa läpi, kunhan sen aika on. Totta kai riippuen siitä, missä Pennanen töitään jatkaa, niin hänenkin työnantajallansa on siihen sanansa sanottavana, Oikarinen toteaa.

Tsekkaa myös: Noora Räty teki paljastuksen – käytti 20 000 euroa säästöjä päästäkseen olympialaisiin