Nyt se on varmaa – IIHF siirtää jääkiekon MM-kisat pois Valko-Venäjältä

IIHF Valko-Venäjä MM-kisat / Pallomeri.net

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedottaa siirtävänsä jääkiekon MM-kisat pois Valko-Venäjältä. Lopullinen kisaisäntä selviää myöhemmin.

Jääkiekon MM-kisoja ei järjestetä tänä vuonna Valko-Venäjällä. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti asiasta maanantaina kokouksessaan.

Valko-Venäjän oli tarkoitus järjestää MM-turnaus yhdessä Latvian kanssa 21. toukokuuta–6. kesäkuuta. IIHF:n lausunnossa todetaan, että syynä on turvallisuuteen liittyvät asiat, joiden vuoksi liiton neuvostolla on mahdollisuus vaihtaa kisojen järjestäjämaata.

– Tällä hetkellä on mahdotonta taata osallistujien, katsojien ja virkailijoiden turvallisuus Valko-Venäjällä, liiton tiedotteessa todetaan.

Paine kisojen siirtämiseksi pois Valko-Venäjältä kasvoi kuitenkin IIHF:n kannalta kestämättömäksi maan johtajan Aleksandr Lukashenkan hallinnon omia kansalaisiaan vastaan harjoittaman sorron ja ihmisoikeusrikkomusten takia.

Latvia kieltäytyi järjestämästä kisoja Valko-Venäjän kanssa ja lisäksi useat maat suhtautuivat kielteisesti pelaamiseen Minskissä.

Viimeiseksi niitiksi kisojen siirtämiselle oli kisojen pääsponsoreiden antama paine. Ainakin Skoda, Nivea ja Liqui Moly ehtivät jo ilmoittaa vetävänsä tukensa pois, mikäli kisat pelattaisiin Minkissä.

Myös Suomen jääkiekkoliitto ja IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ovat vaatineet kisojen siirtämistä muualle.

Missä kisat lopulta pelataan, on vielä epäselvää ja asiasta päätetään myöhemmin.

Tsekkaa myös: IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel tylyttää Kalervo Kummolaa – ”Hän on ryhmämme kovin kitisijä”