IL: IIHF myllertää kalenteriaan – ensi vuoden MM-turnaus siirtyy, Venäjä voi menettää 2023 kisat

IIHF Venäjä-USA live stream jääkiekon mm-kisat puolivälierät

IIHF on pistämässä kisakalenteriaan uusiksi isolla kädellä. Ensi vuoden kisat siirtyvät kahdella viikolla ja Venäjä voi menettää jo myönnetyt kisat.

Iltalehti uutisoi, että Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on mylläämässä kisakalenterinsa uuteen uskoon. IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi lehdelle, että ensi vuoden MM-kisat Latviassa ja Valko-Venäjällä siirtyvät kaksi viikkoa aiottua myöhäisemmäksi, joten uusi aikataulu on 21.5.-6.6.

– Päätös tulee virallisesti myöhemmin, mutta tällaisesta siirrosta nyt sovittiin, Kummola paljasti.

Kokouksessa esitettiin myös, ettei alempien tasojen MM-kisoja pelattaisi ensi vuonna ollenkaan. Asiasta ei kuitenkaan tehty vielä mitään päätöstä.

Mainos alkaa

- Jos tällainen päätös tulisi, se tietäisi näille maille kolmen vuoden taukoa eri tason MM-turnauksista, Kummola totesi.

MM-kisat oli tarkoitus pelata tänä keväänä Sveitsissä, mutta IIHF joutui perumaan kisat koronaviruspandemian takia. IIHF on jo lyönyt lukkoon kisakalenterinsa vuoteen 2025 asti, jolloin kevään kisat menettäneen Sveitsin pitäisi siis odottaa vuoteen 2026 saadakseen uuden mahdollisuuden isännöidä MM-turnausta.

Sveitsissä on kuitenkin herännyt toivo 2023 MM-kisojen saamisesta, vaikka kisaisännän pitäisi olla Venäjä. Toivo perustuu Iltalehden mukaan kahteen seikkaan.

Ensinnäkin Pietariin pitäisi valmistua maailman suurin halli, joka vetäisi jopa 23 000 katsojaa ja hallin olisi määrä valmistua 2023 kisoihin mennessä. Sveitsiläislähteiden mukaan hallin rakennustyöt ovat jääneet aikataulusta jälkeen, eikä hallin valmistuminen ajoissa ole varmaa.

Toinen, ja paljon merkittävämpi seikka on se, että Maailman antidopingtoimisto WADA päätti viime joulukuussa, ettei valtiojohtoiseen dopingiin syyllistynyt Venäjä saa järjestää neljään vuoteen minkään lajin suuria arvotapahtumia. Jos isot kisat on jo myönnetty Venäjälle, ne pitää Wadan mukaan siirtää johonkin muuhun maahan jos se vain on laillisesti ja aikataulullisesti mahdollista.

– Jos WADA ei muuta päätöstään, Venäjä ei voi isännöidä 2023 MM-kisoja, Kummola sanoo.

Venäjä on ilmoittanut valittavansa WADA:n päätöksestä urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen, joka voi kumota WADA:n antaman pannan.

–  IIHF:llä ei varmaan olisi mitään sitä vastaan, että 2023 kisat siirtyisivät Venäjältä Sveitsiin. Asiasta ei toistaiseksi kuitenkaan ole ollut paljon puhetta, Kummola kertoi.

Tsekkaa myös: KHL-palkat julki – Teemu Hartikainen mahtuu TOP-5:een!